$left
$middle

Foto: Sanna Dolck

Fullspäckad kulturvecka framför oss

Under kommande vecka presenteras massor av spännande kultur att ta del av framöver, bland annat presenterar Sommarscen sitt program, Malmö Museer öppnar utställningen Vi och Dom och Malmö Konstmuseum öppnar två nya utställningar (in)visible och Samlingen

Vi och Dom – en utställning om hatbrott

Den 5 juni öppnar Malmö Museer utställningen Vi och Dom – en utställning om hatbrott. Varför drabbar hatbrott hårdare? Varför anmäls inte fler hatbrott? Vad gör polisen? Vad kan du göra? En utställning som bränner till och berör, där du som besökare får tänka, känna och reflektera. Läs mer på www.malmo.se/museer

Sommarscen – programsläpp och premiär

I slutet av nästa vecka presenterar Sommarscen Malmö sitt program. Det blir en sommar full av musik, dans, teater, ljudkonst och barnföreställningar runtom i hela Malmö.

Redan på lördag den 12 juni har sommarscen premiär! Läs mer på sommarscen.se

Två nya utställningar på Malmö Konstmuseum

Den 12 juni öppnar två nya utställningar på Malmö Konstmuseum, (in)visible och Samlingen.

(in)visible undersöker vad som händer när vi ser på en konstsamling ur ett queerperspektiv? Kan ett museum berätta något om växelspelet mellan frånvaro och närvaro?

I Samlingen kan vi följa hur måleri, grafik, skulptur, konsthantverk, möbler och textil förändras med tiden och med sin omvärld. Banbrytande uttryck och stilar växer fram, faller ur modet och återkommer i nya tappningar. Malmö Konstmuseum har en av Sveriges största konstsamlingar med runt 40 000 objekt. Det är en unik kollektion, ägd av Malmö Stad och malmöborna själva. I utställningen Samlingen visas ett konsthistoriskt tvärsnitt ända fram till 2000-talet.

Det kommer även att visas verk ur queerperspektiv från samlingen på Malmö Stadsarkiv.

Läs mer på malmo.se/konstmuseum

Digital utställning: Östra Kyrkogården 100 år!

I år är det kyrkogårdens 100 års jubileum och det firar Malmö Stadsarkiv genom att visa upp skisser och bilder från arkiven. Utställningen visas på https://bildarkivet.malmo.se/ostrakyrkogarden/

Öppning av utställningen Öppna Malmö

Genom att ta del av personliga berättelser och lära av varandras erfarenheter tror vi att vi har större möjligheter att skapa en öppen och inkluderande stad. Öppna Malmö-utställningen samlar personliga berättelser om och av 40 inspirerande och engagerade personer som på olika sätt arbetar med just detta.

Utställningen kommer visas på flera platser runt om i Malmö med start på Garaget, Limhamnsbiblioteket och Malmö Live. Läs mer på malmo.se/öppnamalmö

Framöver presenteras även sommarlovsaktiviteterna

Barn och unga i alla åldrar, i hela stan och under hela sommarlovet ska få vara med på roliga kulturaktiviteter. Vi är där barnen och tonåringarna är är, på innergårdar, i parker, på stranden, på förskolor, fritidshem, fritidsgårdar och allaktivitetshus.

De som går på fritids i sommar kan se fram emot besök av bland annat cirkusskola, livesänd morgonrunda i akvariet på Malmö Museer, digitala vattenexperiment, filmhistoriskt labb, illustrationsworkshops, sommarsång och musiklek med Malmö Live Konserthus, olika temalådor från Malmö Museer, samt teater, dans och konstkollo.

Hela Malmö stads utbud av aktiviteter på sommarlovet samlas på kulimalmo.se

sv
sv