Sommarscens program är här!

Med en storsatsning på ljud, spännande barnföreställningar, somriga musikkvällar och en massa annan scenkonst runt om i hela Malmö är Sommarscen äntligen tillbaka.

Det blir en lite annorlunda Sommarscen-säsong pandemiåret 2021. Men samtidigt kommer mycket kännas precis lika Malmösomrigt som vanligt. Vi är tillbaka ute i stans parker och grönområden. Vi kommer både överraska och skapa igenkänning. Både vara utmanande och publikfriande. Två månader av scenkonst i hela Malmö från den 12 juni till den 5 augusti. Sommarscen när det är som bäst helt enkelt.

Något för alla

På repertoaren finns allt från klimatfiktion i ljudvandringen Minnen från Omställningsåren, persisk pop med Uroish, visa med Singeltanten till bosnisk folksoul på Borggården. Det blir rymdresa med yoga för alla barn, den senaste hiphopen med P3 Din Gata, franskdansk noise, cirkus för äldre och lyrik med Malmös fristadsförfattare. Det blir jazz, pop, dans, litteratur, dragspel och saker som man knappt ens kan sätta fingret på.

– Det är en sådan underbar lättnad och glädje i att kunna stå här i dag och säga att vi gjorde det. Vi tog oss igenom alla hinder och kan mot alla odds presentera ett fullspäckat Sommarscenprogram för Malmöborna, säger Thora L Norgård, ansvarig producent på Sommarscen Malmö.

Biljetter behövs

En av de största förändringarna jämfört med tidigare år är att många av föreställningarna kräver biljetter. Biljetterna är kostnadsfria och bokas via vår hemsida i samarbete med Tickster. Biljetterna kommer att släppas klockan 12.00 två dagar innan respektive föreställning. Bakgrunden till biljettsystemet är att vi ska kunna hålla oss till de restriktioner och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har satt. För Sommarscens del innebär detta att de flesta av våra föreställningar har en publikgräns på runt 100 personer.

– Som kompensation för att vi inte kan ta in lika stor publik som vanligt kommer många av våra akter spela vid flera tillfällen, säger Thora.

Men inte allt kräver biljett. På både Ljudkullen i Västra hamnen och fler andra plaster kommer det finnas både ljudverk och hörlursvandringar som Malmöborna kan ta del av nästan när som helst. Allt från klassiskt med MSO till synthesizers med Molero. Vi blickar in i framtiden med Kartan över oss och ser tillbaka på svunna tider med Starfield Simulation.

Totalt presenterar Sommarscen nästan 50 unika programpunkter med mångdubbelt fler speltillfällen.

En del av Öppna Malmö

Som en del i projektet Öppna Malmö syftar Sommarscen också till att skapa trygghet i stadsbilden, arbeta medskapande tillsammans med Malmöborna och skapa ett program som representerar hela staden.