$left
$middle

Utställningen The Boxes på parktorget i Folkets Park Foto: Sara Kapusta

The Boxes - ny utställning i WorldPride Park i Folkets Park

Med stormsteg närmar sig sensommaren och så även WorldPride som går under namnet ”Copenhagen 2021”. Köpenhamn och Malmö står tillsammans värdar för evenemanget som äger rum den 12-22 augusti i både fysisk och digital form. Det bjuds in till ett brett program av konst, kultur, workshops, samtal och nöjen under temat ”You Are Included” (du är inkluderad). Evenemanget riktar sig till alla, oavsett ålder och könstillhörighet och är en del av Malmö stads arbete i att verka för en inkluderande och jämlik stad.

Folkets Park blir under evenemanget WorldPride Park och kommer vid sidan om den vanliga verksamheten att stå för flera delar i programmet. Förutom att parken kläs om i regnbågens färger kommer det anordnas både bröllop, performances, workshops och konstutställningar. Först ut är utställningen ”The Boxes: Love Comes in Different Shapes” som öppnar redan den 14 juni.

The Boxes – en konstnärlig blick på livet som HBTQIA+ person

“The Boxes: Love Comes in Different Shapes” är en utställning på parktorget i Folkets Park. Utställningen består av 18 boxar skapade av HBTQIA+ konstnärer från både Sverige och Danmark. Verken tolkar teman som: villkorslös kärlek, identitet, kamp, stolthet och rättigheten att existera. Vad händer i kroppen när vi känner kärlek? Hur bearbetas kampen om att acceptera och älska sig själv? Varför ifrågasätts rätten till att bestämma över sin kropp och sin fortplantning och vad är Pinkwashing? I denna utställning kan betraktaren ta del av berättelser, känslor och tankar kring livet som HBTQIA+ person både idag och genom historien. Medverkar gör konstnärerna: Sarah Nakiito, Marty Francis, Miriam Röstlinger Goldkuhl, Filip Rahim Hansson, Isa Eriksson och Jacquline Wessman.


sv
sv