$left
$middle

Några som har nappat på strandträningen är Felicia Jacobsen och Åsa Hylén som tränar med ett set kettlebells. Snabba upphopp och utfallssteg med vattendunkarna som vikter, är andra övningar i halvtimmespasset på stranden. Foto: Peter Kroon, Vårt Malmö

Sommarlek för alla överallt

Vad vill du hitta på för skoj i sommar? Och var i Malmö vill du göra det? Just de frågorna ska du ställa dig om du vill hänga på någon av alla gratisaktiviteter som erbjuds under temat ”Så mycket sommar”. Tanken är att det ska finnas något för alla utspritt över hela stan.

Text: Magnus Erlandsson, Vårt Malmö

Det är premiär för aktiviteten vattenträning som kommer att hållas varje onsdag vid T-bryggan klockan 16 och 17 hela sommaren.
Förutom Caroline Olsson och Jacob Almstrand från Fitness Formula som leder passet, är fyra träningssugna tjejer på plats för att drillas en halvtimme på stranden. Svetten dryper under cirkelträningen och Caroline och Jacob peppar.

Aktiviteterna kommer till folket

Linda Sjöstrand, som är projektledare på arrangemangsenheten, har cyklat ner till Ribban för att kolla in aktiviteten, som hon i dubbel bemärkelse har strandsatt.

– Så mycket sommar handlar om att erbjuda aktiviteter där folk befinner sig på sommaren. Att vi kommer till dem istället för tvärtom. Därför vill vi sprida ut det över hela Malmö. Men vi vill också att Malmöborna själva sprider ut sig, med tanke på pandemin, så det finns en dubbel vinst med det upplägget, förklarar hon.

Både nybörjare och vana motionärer

När passet är slut får vi en pratstund med träningskvartetten.
– Det var superroligt. Och jobbigt. Men inte så att man ville ge upp. Jag tror det här kan passa både nybörjare och de som brukar träna. Och stort plus för läget. Nu blir det ett dopp, säger Felicia Jacobsen som fortfarande andas häftigt.

Kompisen Åsa Björk håller med:
– Ja, träning på stranden är verkligen en kanonidé. Glad att jag hade kepsen på i dag. Den gjorde nytta i värmen. Jag gillar cirkelträning eftersom det är så tydligt med tiden. Då kan man kötta
ordentligt i slutet, konstaterar Åsa Björk.

Några som har nappat på strandträningen är Felicia Jacobsen och Åsa Hylén som tränar med ett set kettlebells. Snabba upphopp och utfallssteg med vattendunkarna som vikter, är andra övningar i halvtimmespasset på stranden.

sv
sv