$left
$middle

Foto: Andreas Paulsson

WorldPride - öppningsparad på Malmö stadion 12 augusti

Äntligen är det dags för WorldPride och EuroGames som inleds med en öppningsparad i Malmö den 12 augusti.

Följ paraden digitalt här!

Efter många turer genom en pågående pandemi har Malmö Pride landat i ett sätt att arrangera en fysisk parad på ett så tryggt och säkert sätt för deltagare och publik som möjligt.

Öppningsparaden äger rum klockan 17.00 den 12 augusti på Malmö Stadion

Den som vill kan, i mån av plats, delta i paraden där det kommer att vara närmare 600 personer, eller på läktarna som kan ta emot upp emot 3000 personer. Gratis biljetter går att boka tills de tar slut: bit.ly/3jFlP71

– Även om det är långt färre personer än vad som vanligtvis går i en Pride-parad i Malmö så är Malmö Pride oerhört glada att kunna genomföra denna manifestation och detta firande i så pass stort fysiskt format, säger Anna Tenfält, Malmö Prides projektledare för WorldPride i Malmö.

Hon fortsätter:
– Paraden är en så oerhört stor och viktig del av Pride, här både firar vi alla framgångar communityt haft under åren och manifesterar det stora behov av ytterligare arbete för jämlikhet och inkludering som ligger framför oss. Därför har vi uttömt alla möjligheter och till slut landat i ett fantastiskt sätt att genomföra paraden under säkra former.

Paraden blir också den officiella invigningen av evenemanget i Malmö där det väntas riktig feststämning med många överraskningar.

Då det är väldigt begränsat antal platser i själva paraden uppmuntrar Malmö Pride organisationer att fylla läktarna och på så sätt vara en lika stor del av invigningsparaden. Deltagandet kommer att vara gratis, både på läktarna och i paraden.

Det går också bra att följa paraden digitalt: invitepeople.com/public/pages/33661

sv
sv