$left
$middle

Foto: Andreas Paulsson

Här är Malmöprogrammet!

WorldPride och Eurogames

Den 12 augusti inleds ett mångfasetterat, rikt och färgstarkt program fyllt av kärlek, glitter, glamour och kamp.

Malmö stad och MalmöPride står tillsammans med Happy Copenhagen, värdar för WorldPride och EuroGames. Det är första gången WorldPride och EuroGames kombineras, och det det blir en regnbågsfärgad fest tvärs över den svensk-danska gränsen.

– Och det blir Malmö som får äran att inviga WorldPride med en sprakande parad på Malmö stadion. Antalet deltagare måste visserligen begränsas, men det blir ändå en parad av rang, som kan följas per länk för den som inte får tag på en biljett. Tänk er det lite som en OS-invigning, säger MalmöPrides projektledare Anna Tenfält.

För Malmö stad är WorldPride och EuroGames viktiga av flera anledningar. Malmö har under senare år fått en allt starkare besöksnäring och staden stöttar och driver på stora evenemang som kan bidra till att fler besöker och hör talas om Malmö. Men när det gäller WorldPride och EuroGames så skapas mer än fler jobb och ökad omsättning.

– WorldPride bidrar till ett Malmö som en öppen och inkluderade stad för alla. Föreningslivet och idrotten bär viktiga delar av evenmanget, EuroGames och Inclusive Sports Forum. Det som sker under dessa dagar kommer många av oss att bära med oss långt efter att avslutningsparaden i Köpenhamn har klingat av och alla har gått hem, säger Johan Hermansson, ordförande i Malmö stads styrgrupp för WorldPride och EuroGames.

Malmöprogrammet bjuder på en officiell öppningsparad på Malmö stadion, en konferens om inkludering inom idrotten, en konferens om migration och HBTQ-frågor, fester, Youth Pride, WorldPride Park med konst och performance, musikframträdanden, kultur, WorldPride House och en massa kärlek.

Evenemanget genomförs både fysiskt och digitalt.

Varmt välkommen!

#YouAreIncluded.

sv
sv