$left
$middle

Flygvy över Malmö. Foto: Bojana Lukac Foto: Bojana Lukac

Fem projekt är finalister till Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

Varje år delar Malmö stad ut Stadsbyggnadspriset för arkitektur och stadsbyggnad och Gröna Lansen för ett miljömässigt hållbart byggande. Vilket projekt som belönas med respektive pris offentliggörs den 27 augusti under en ceremoni och prisutdelning i rådhuset.

Finalister Stadsbyggnadspriset 2021

Två bostadshus, en lekplats och ett magasin från 1917 som omvandlats till kontor är finalister till Stadsbyggnadspriset. Läs mer om projekten och juryns motiveringar.

Finalister Gröna Lansen 2021

Två helt olika projekt som båda värnar om klimat och miljö. Det ena ett energismart kontorshus och det andra en över hundraårig byggnad som fått ny användning genom återbruk och en varsam omvandling. Läs mer om de två finalisterna och juryns motiveringar.

Om Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

Stadsbyggnadspriset har delats ut sedan 1982 och belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Vid bedömning tittar juryn på arkitektonisk kvalitet, hållbarhet, funktion, nytänkande, process, påverkan och betydelse för staden.

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil. Vid bedömning tittar juryn på projektets möjligheter för en klimatsmart livsstil, nytänkande, process samt påverkan och betydelse för staden

sv
sv