$left
$middle

Öppen förskola på hjul turnerar Malmö runt

Efter förra årets succé i Kroksbäcksparken tar öppna förskolan på hjul i år konceptet ett steg längre och satsar på att finnas på fler platser i Malmö. Med hjälp av eldrivna lådcyklar tar sig förskollärarna Karolina Capriles och Quyen Ky runt för att möta barnfamiljer och erbjuda pedagogisk verksamhet.

Klockan 10-14, måndag till fredag, är alla med barn i åldern 0-6 år välkomna för att leka, sjunga och skapa.
– Vi vill visa en del av det som förskolan har att erbjuda, säger Karolina Capriles, förskollärare. I förskolan undervisar vi om alltifrån musik och skapande med naturmaterial till språkutveckling och digitala verktyg. Lärandet i förskolan ska vara lustfyllt.

Från och med den 23 augusti och två veckor framåt finns Karolina och hennes kollega Quyen i Kroksbäcksparken.

– Vilka platser det blir sedan får vi se efterhand, säger Karolina. Information kommer efterhand på malmo.se/oppnaforskolanpahjul och på vårt Instagramkontot @oppnaforskolanpahjul. Den som vill besöka oss behöver inte anmäla sig i förväg, det är bara att komma.

För många är öppna förskolan en dörröppnare till den vanliga förskolan.
– Därför är det viktigt för oss att finnas även på de platser där vi inte har någon permanent öppen förskola, säger Anna Friggestad, biträdande rektor.

Förutom att delta i olika pedagogiska aktiviteter kan besökare få information om förskolan och hur man ansöker om förskoleplats. Öppna förskolan på hjul är ett samarbete med Yalla Trappan. På onsdagar och fredagar finns det också möjlighet att träffa någon av deras tre Yallalotsar. De pratar dari, pashto, farsi, ryska, arabiska och somaliska.

Den 19 november blir sista dagen för årets öppna förskola på hjul.

Öppna förskolor i Malmö:

  • I Malmö finns totalt nio öppna förskolor, varav sju tillhör familjecentraler där också annan verksamhet finns. Det finns också ett familjecafé.

  • Öppna förskolan är en mötesplats där barn kan leka och träffa andra barn. Här kan vuxna knyta nya kontakter, diskutera frågor med pedagogerna och få råd och stöd.

  • Öppna förskolan är en pedagogisk verksamhet med olika aktiviteter, som till exempel sångstund. Besökarna behöver inte anmäla sig i förväg, utan kan komma och gå som de vill under öppna förskolans öppettider.

sv
sv