$left
$middle

Foto: Trafikverket/NCC-OHL

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund 28 augusti till 6 september

Den 28 augusti till 6 september 2021 stoppas tågtrafiken mellan Malmö och Lund under 10 dagar. Stoppet är nödvändigt för att Trafikverket ska kunna bygga fyra spår på sträckan, vilket kommer minska trafikstörningarna och gör det möjligt att köra fler tåg i framtiden.

Så påverkas du av tågstoppet

Stoppet innebär att all tågtrafik på Södra stambanan norrifrån stannar och vänder i Lund, och för resa vidare söderut är det ersättningsbuss som gäller. Nästan all trafik från söder stannar vid Malmö C, med undantag för de pågatåg som normalt stannar i Burlöv, Åkarp och Hjärup. Sök din resa i Skånetrafikens app.

Så kör ersättningsbussarna

Ersättningsbussar kör Lund - Hjärup och Lund - Malmö. Bussarna stannar vid Banvallsvägen i Hjärup, vid Bangatan och Skyttelbron vid Lund C och i Malmö stannar bussarna vid Utställningsgatan, norr om Malmö C.

I samband med järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund byggs en ny station vid Klostergården i Lund. Mellan 28 augusti och 6 september skjuts två nya järnvägsbroar in i banvallen vid Klostergården. Dessutom byggs nya växlar i spåren som förberedelse inför inkopplingen av fyra spår 2023.

Tänk på att:

  • Vissa pågatåg, kommer att trafikera stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup, där de vänder. Ersättningsbussar tar dig mellan Hjärup och Lund.
  • Det kan bli tätare trafik på vägarna eftersom fler kommer att pendla med bil. Undvika att resa under rusningstid, då slipper du själv att påverkas av tågstoppet och du underlättar för dem som måste resa.
  • Aktuell reseinformation under stoppet i hittar du i Skånetrafikens app eller i andra tågbolags kanaler.

Aktuell information:

Du hittar aktuell information på trafikverkets hemsida: trafikverket.se/tagstopp-malmo-lund

Cykelpendla under tågstoppet

sv
sv