$left
$middle

Gymnasieskolor laddar för öppet hus på plats

Snart är det dags för öppet hus på Malmö stads gymnasieskolor. I år sker det på plats i skolornas lokaler.

Ungdomarna ska kunna göra ett genomtänkt val till gymnasiet. Öppet hus är en viktig del i den processen. Genom att gå på öppet hus går det att få bättre koll på den skola man vill söka till.

Förra året fick skolorna ställa om till digitala öppet hus på grund av coronapandemin. I år ser förutsättningarna annorlunda ut eftersom Folkhälsomyndigheten hävt flera av de rekommendationer som gällt kopplat till covid-19. Därför kan skolorna återigen bjuda in till träffar på plats i skolorna.

Fortsatt gör skolorna insatser för att motverka trängsel. Alla besökare uppmanas också att vara noga med sin handhygien och att man ska stanna hemma vid symptom på sjukdom.

Öppet hus på plats i skolan är ett viktigt informationstillfälle där den som ska göra valet kan få reda på allt tänkbart användbart om den aktuella skolan. Frågor om meritvärden, valbara kurser och scheman är exempelvis vanliga. Genom att uppleva hur det är att vara i korridorer, skolbibliotek, matsal och klassrum, blir bilden för ens kommande gymnasietid tydligare.

Både elever som ska göra sitt gymnasieval i år och de som kanske går i åttan och redan tänker på sitt gymnasieval är välkomna. Självklart tillsammans med sina vårdnadshavare om de vill.

På sajten malmo.se/gymnasieval finns all information och alla tider för samtliga Malmö stads skolor samlade.

sv
sv