$left
$middle

Foto: Erik Leo

Barnbiblioteket Tidsmaskinen öppnar på Malmö Stadsarkiv

Nu får alla barn kring Möllevången ett barnbibliotek i närområdet! Biblioteket ligger i Stadsarkivets lokaler på Bergsgatan 20. Fredagen den 26 november är alla välkomna på invigning med julpyssel.

Biblioteket som riktar sig till alla barn 0-12 år heter Tidsmaskinen, ett namn som både anspelar på resan du gör i tid och rum när du läser en bok och på att biblioteket ligger i ett arkiv, där hela Malmös historia finns bevarad. Men även att du kan resa i framtiden.

– Alla barn är härmed inbjudna att vara med och skapa innehållet i biblioteket tillsammans med oss! Det kan handla om inköpsförslag på böcker och filmer eller förslag på aktiviteter vi kan anordna, säger Josephine Edh, bibliotekarie för barnbiblioteket.

Läsglädje

När Stadsarkivet flyttade till Bergsgatan i slutet av 2014 skapades en liten barnavdelning bestående av ett par hyllor och boktråg i biblioteket. Något som uppskattats av barnfamiljer som bor i närheten. Nu får barnböckerna ett eget rum med betydligt mer plats, vilket möjliggör ett utökat samarbete med närliggande förskolor och skolor, och skapar utrymme för barnfamiljer att komma och hänga och låna böcker.

– Genom att ge barnböckerna ett eget och större utrymme ökar vi möjligheterna för alla barn i närområdet att ta del av språkets kraft, och så vill vi givetvis sprida läsglädje, säger Emelie Wieslander, chef för biblioteksverksamheten på Malmö Stadsarkiv.

Invigningen av barnbiblioteket fredag 26 nov:

Kl 13-16 drop-in för allmänheten med julpyssel (ingen föranmälan krävs).

Det bjuds på pepparkakor och något gott att dricka. Man kan ta del av en liten utställning om barnbibliotek i Malmö genom tiderna, och låna med sig böcker hem för mysig läsning under jullovet.

Bibliotekets öppettider
Mån-fre kl 10-18
Lör kl 10-15

sv
sv