$left
$middle

Destiny Mohamed Ali och Suphattra ”Joy” Takkrathok firade segern i Masterchef Vildmark med att laga vinnarrätten till sina kompisar på Rörsjö fritidsgård. Denna gång på en riktig spis inomhus.

Deras pad thai ska serveras på alla skolor i Malmö

Med en pad thai tillagad utomhus på stormkök tog Destiny Mohamed Ali och Suphattra ”Joy” Takkrathok på Rörsjö fritidsgård hem segern i Masterchef Vildmark. Nu ska rätten få ett namn och serveras på alla Malmös skolor.

Tävlingen Masterchef Vildmark är en del av fritidsgårdarnas satsning på friluftsliv och genomfördes på höstlovet utanför Tygelsjö fritidsgård. 20 lag ställde upp i tävlingen som gick ut på att laga valfri huvudrätt på stormkök. En jury valde sedan ut det vinnande laget efter att ha provsmakat på samtliga rätter.

Vinnare blev Destiny Mohamed Ali (13 år) och Suphattra ”Joy” Takkrathok (14 år) som vann juryns hjärta och smaklökar med en kryddig pad thai med räkor och kyckling samt en extra bonus i form av en blåbärs- och halloncheesecake.

– Jag tror att vi vann för att vi hade en annorlunda rätt som var lite svårare att laga och hade mycket smaker. Vi hade också ett bra samarbete. Vi hade en plan att Joy skulle ha hand om stormköket och steka och koka allt medan jag hackade allt och gjorde sås. Sen städade hon medan jag gjorde efterrätten, berättar Destiny Mohamed Ali.

Provlagade i Rörsjöparken

Att tillaga rätten på just stormkök var en ny upplevelse för tjejerna även om de förberedde sig genom att provlaga en gång ute i Rörsjöparken.

– För oss var det första gången som vi lagade mat med stormkök. Det var kul att testa något nytt men det var inte det lättaste, säger Destiny Mohamed Ali.
Fritidsledaren Liliana Vilhelmsson Cahuasqui som följt och stöttat tjejerna under resans gång är imponerad.

– När de provlagade på stormköket första gången gjorde de en plan för hur de kunde förbättra saker nästa gång. De har tagit fram både recept och inköpslista själva och gått in med mycket engagemang, säger hon.

Serveras i alla skolor

Vinsten innebär att Destiny Mohamed Alis och Suphattra ”Joy” Takkrathoks rätt nu kommer att serveras i alla Malmö stads skolrestauranger. Nu återstår bara uppdraget att namnge rätten.

– Jag var verkligen inte beredd på att vi skulle vinna men är väldigt glad att det var vi som vann, säger Suphattra ”Joy” Takkrathok.

sv
sv