$left
$middle

"Malmö har en vänlig men bestämd vinnarkultur"

Per Tryding är tillväxtkommissionär och till vardags vice VD för Sydsvenska handelskammaren. Han menar bland annat att Malmö är extremt intressant och har en unik potential. Läs mer hur:

Hej Per, berätta om dig och varför du har valt bli en av tillväxtkommissionärerna:

- Jag är vice VD på Sydsvenska handelskammaren med ansvar för samhällsfrågor. Har styrelseuppdrag bl a som ordförande i MiL Institute (ledarskap) och vice ordförande i Malmö universitet. Jag är också föreningsaktiv som ledamot i FC Rosengård och ordförande i Akademiska Föreningens bolag AF Borgen AB. Jag är internationell ekonom, examen från Lunds universitet och har en PhD inom lärande från Aarhus universitet.

- Tillväxtkommissionen är en möjlighet att göra en rejäl och faktabaserad genomlysning av Malmö. Och Malmö är extremt intressant med helt unik potential och internationell kontaktyta. Genom fasta förbindelser (Öresundsförbindelsen och den kommande Fehrmanbältförbindelsen) kan Malmö ändra sin geografi som redan nu är väldigt stark. Staden har med utgångspunkt i det ett enormt intressant läge. Och väldigt mycket sker först i Malmö för att sedan nå övriga Sverige, både positiva och negativa saker.

Hur kan Malmö öka sin tillväxt inkluderande och hållbart?

- Det är det vi ska titta på. Men jag tror exempelvis att Malmö har en stor möjlighet i att bli ett centrum för yrkesutbildning och som internationell hub för många typer av verksamhet. I Öresundsregionen satsas 80 miljarder på forskning och innovativ utveckling och Sydsverige är rankad som topp tio inom innovation bland 240 regioner i EU. Här finns potential.

Vad är det bästa med Malmö?

- Det bästa med Malmö är Malmöborna och den vänliga med bestämda vinnarkultur som finns. Malmö strävar efter hög internationell nivå och lyckas ofta med små resurser. Fotboll med FC Rosengård och Malmö FF är mest känt, men detta återkommer på massor med områden.

 

sv
sv