$left
$middle

"Malmö är framtidens stad helt enkelt"

Göran Nilsson är General Manager på Ingka Services AB (IKEA) och av en tillväxtkommissionärerna. Han menar bland annat att Malmö tillsammans med hela Öresundsregionen har stora möjligheter till verklig utveckling på många olika plan. Därför tackade han ja till att i Tillväxtkommissionen bidra till den utvecklingen.

Hej Göran, berätta kort om dig:

- Jag heter Göran Nilsson och arbetar som General Manager på Ingka Services AB (IKEA). Jag har arbetat många år inom IKEA och haft flertal ledande befattningar i såväl Sverige som utomlands både som landschef och med globala uppdrag. Idag jobbar jag med Ingkas globala organisationer placerad i Sverige med stort fokus på fortsatt utveckling i regionen och vår förmåga att bli än mer innovativa.

Varför har du valt att bli en av tillväxtkommissionärerna?

- Malmö stad och tillsammans med hela Öresundsregionen har stora möjligheter till verklig utveckling på många olika plan. Regionens olika styrkor kan sammantaget och i samarbete skapa verkligt viktiga innovativa tillväxtområden. Med denna bakgrund, blev jag både glad och motiverad att få vara med och försöka bidra.

Hur ser du på hur Malmö kan fortsätta öka sin tillväxt hållbart och inkluderande?

- Jag tycker möjligheterna och förutsättningarna är väldigt goda. Öresundsregionen har många unika tillgångar för både innovation, kreativitet och kompetens. Med gemensamma mål och klokt ledarskap kan vi tillsammans skapa verklig nytta.

Vad är det bästa med Malmö?

- Jag och min fru flyttade till Malmö för några år sedan. Vi har båda blivit helt förälskade i staden. En dynamisk stad med både stolt tradition och ung fräsch framtidstro. En relativt liten stad med mycket att erbjuda. Med den tillgänglighet, lokalisering, kultur, service och med dess omgivningar och den stora mångfald Malmö har tycker vi staden är unik – både idag och med potential för imorgon. Framtidens stad helt enkelt.

sv
sv