$left
$middle

Februarilov på Malmö Museer och Malmö Konstmuseum

Skapa med forntidens vanligaste material, gå på familjevisningar, klättra och lek i Båtlekrummet. Upptäck nyheter eller besök gamla favoriter på Slottsholmen och Teknikens och sjöfartens hus under lovet.

Pinnar och stenar

Naturpyssel med stenåldersmaterial på februarilovet.

Naturpyssel och ordflätor med forntidstema

Skapa med forntidens vanligaste material, trä, fjädrar och andra material från naturen på Kommendanthuset. Med naturen som inspiration tillverkar vi en mobil med stenålderstouch. På Slottsholmen kan barn och unga testa kluriga korsord i form av ordflätor och lära sig mer om vår förhistoria. Museet är stort och det gömmer sig ett antal vikigar av tenn här och var. Hittar du tillräckligt månmga får väntar fina priser!

Familjevisningar av Samlingen

Följ med på en visning i konstmuseets samling där vi tittat på konst från 1500-talet fram till idag. Det blir en upptäcktsfärd genom utställningen där vi tittar på hur konst sett ut i olika tider. Vem har skapat konsten, vem är avbildad och varför kan det vara så?

Upptäck nyheter eller besök gamla favoriter på Slottsholmen

Malmö Museer har ett stort antal utställningar som lockar barn unga. Vetgiriga barn i mellanstadieåldern får inte missa den nya färgglada forntidsutställningen på Slottsholmen. Strax intill är den nyöppnade utställningen Modest fashion som är ett måste för alla modeintresserade ungdomar. Lär dig om naturen, skånska dinosaurier och träffa djuren på Akvariet.

Fordon, farkoster och experimentarium på Teknikens och sjöfartens hus

På Teknikens och sjöfartens hus är det främst fordon och farkoster som lockar. Klättra in i den gamla ubåten, testa brandbilen eller besök Idéplaneten - ett experimentarium fyllt med spännande aktiviteter på tema vår planet och vår framtid.

inomhuslekplats med båt

Klättra, lek och läs i Båtlekrummet

De yngre barnen kan roa sig i Båtlekrummet - en inomhuslekplats på Teknikens och sjöfartens hus som inbjuder till lek och lärande. Här finns även läshörna och en mysig småbarnsdel. 

Öppettider och entréavgifter

Från och med den 1 januari har Malmö Museer och Malmö Konstmuseum nya öppettider:

  • Måndagar: Stängt
  • Tisdagar: 11-17
  • Onsdagar: 11-17
  • Torsdagar: 11-19
  • Fredagar: 11-17
  • Lördagar: 11-17
  • Söndagar: 11-17
sv
sv