$left
$middle

Special Olympics – en idrottsfest för öppnare hjärtan

Har du koll på att Special Olympics Games kommer till Malmö i sommar? Det blir folkfest, glädje, samhörighet och utveckling. Tävlingen är Sveriges största nationella idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning och väntas samla över 1000 deltagare i tretton olika idrottsgrenar.

Evenemanget ska skapa synlighet och engagemang för personer med intellektuella funktionsnedsättningar och bidra till ett mer inkluderande samhälle. Det kommer att bli en glädjeyra med stora idrottsstjärnor och artister som närvarar. Det hela invigs med en jättefest den 16 juni.

– Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningarna för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Att vara aktiv i en idrott gör att vi mår vi bättre både fysiskt och psykiskt, skapar sociala nätverk, får bättre resultat i skolan och lyckas på arbetsmarknaden, säger Linnea Björndahl från Parasportförbundet, som är ansvarig för Special Olympics.

Bakom Special Olympics står Svenska Parasportförbundet med starkt stöd från parasportklubben FIFH. Att Malmö stad stöttar evenemanget är ingen slump. Special Olympics är en viktig byggsten när FN:s globala hållbarhetsmål omvandlas till lokala mål enligt Agenda 2030. 

– Malmö stad jobbar aktivt med en social hållbar utveckling för minskade skillnader i hälsa. Vi hoppas på ett stort engagemang från Malmöborna och att det blir en folkfest att minnas, säger Mats Schöld från Malmö stad. 

Många är det som bidrar med aktiviteter under evenemanget. Det kommer att finnas massor att se och göra för alla åldrar i anknytning till evenemanget och alla är välkomna!

Anmäl dig som volontär på Special Olympics idag! Hjälp oss att skapa ett öppnare och mer jämställt Malmö. Läs mer på hos Special Olympics.

sv
sv