$left
$middle

Allvarlig händelse vid Malmö Latinskola

Uppdaterat 22/3: Det var med stor sorg vi tog emot beskedet att två av våra medarbetare har mist sina liv. Det här är en oerhört tragisk händelse.
- Mina tankar går till alla anhöriga, nära och kära, säger Anneli Schwartz, direktör på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Händelsen hanteras av polis, medan vårt fulla fokus ligger på att skapa trygghet och ge stöd till elever, medarbetare och allmänhet.

Malmö stad har öppnat stödtelefon för allmänheten som önskar psykosocialt stöd. Centrum för brottsutsatta och medling, telefonnummer: 040-34 92 92 öppettider 22/3 idag klockan 9-12 och klockan 13-18, och resten av veckan 9-12,13-16. Övrig tid kan allmänheten kontakta Social jour (040-34 56 78) eller Kyrkans SOS/ Jourhavande präst för akut krisstöd.

Staden har tillsammans med Svenska kyrkan öppnat samlingslokal för sörjande och oroliga Malmöbor. S:t Pauli kyrka är öppen sedan klockan 09 och kommer hålla öppet till sent ikväll för familjer och allmänhet. Samlingslokalen bemannas av personal från Svenska kyrkan och krisstödjare från Malmö stads krisstödsorganisation.

Krisstödjare arbetar trygghetsskapande och uppsökande utomhus hela dagen med utgångspunkt från Malmö Latinskola. Även polisen kommer ha ett mobilt kontor vid skolan under dagen.


----

Under måndagskvällen vid 17-tiden inträffade en allvarlig händelse på gymnasieskolan Malmö Latinskola. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga.

Malmö stad har upprättat krisstöd på plats för de berörda. Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen förbereder just nu (21/3) med stöd och information för skolans personal och elever under morgondagen.

S:t Paulikyrkan hålls öppen ikväll kl 21.00-23.00 för stöd och samtal.

Händelsen hanteras av polis och vi hänvisar till polisen för vidare information:

Uppdaterat kl 21.40
Imorgon, 22/3, är all undervisning på Malmö Latinskola inställd, och skolan hålls helt stängd. Eleverna får möjlighet att samlas i andra lokaler under dagen, och får där tillgång till stöd och samtal med elevhälsans personal.

sv
sv