$left
$middle

Foto: Pelle Jernryd, Malmö stad

Så var första veckan tillbaka på Malmö latinskola

Gemensam minnesstund, begränsad undervisning och fortsatt behov av samtalsstöd. Så har den första veckan tillbaka på Malmö latinskola sett ut.

Det har varit långt ifrån en vanlig vecka på Malmö latinskola. Behovet av att bearbeta det som hänt har varit fortsatt stort under veckan och det har inte varit möjligt att genomföra all planerad undervisning.

Alla elever som är i behov av samtalsstöd har fått tid för samtal med skolans elevhälsoteam samt förstärkt elevhälsopersonal och krisstödjare på plats. Även medarbetarna har fått professionellt stöd.

Minnesstund och kommande veckor

Under onsdagsförmiddagen deltog skolans elever och medarbetare i en minnesstund i S:t Pauli kyrka. Efteråt samlades de som ville i skolans aula för att fortsätta sorgebearbetningen tillsammans.

Under kommande vecka är skolans förhoppning att kunna ta ytterligare steg mot ett normaliserat läge och genomföra allt mer undervisning enligt schema. Inför nästa vecka ser skolledningen nu ett minskat behov av samtalsstöd och därför kommer den förstärka elevhälsan att successivt trappas ned.

sv
sv