$left
$middle

Malmö Sommarscen – tillbaka med full kraft!

Pildammsteatern, allsången, MSO! Malmö Sommarscen står snart återigen i full blom precis som förr, med flera av våra största publikdragare tillbaka på scen.

Pildammsteatern, allsången, MSO! Malmö Sommarscen står snart återigen i full blom precis som förr, med flera av våra största publikdragare tillbaka på scen.

Den 18 juni rivstartar Malmö Sommarscen traditionsenligt med MSO på Pildammsteatern. Efter ett nära inpå uteblivet 2020 och ett 2021 med biljetter och restriktioner är vi tillbaka med full kraft. Vid sidan av alla nya akter får Malmöborna återigen uppleva några av våra mest välbesökta och populära traditioner. Utomhusbion med bland annat två rykande färska Oscarsvinnare, Malmö SymfoniOrkester som i år gör två spelningar samt allsången Oh Boy med folkkära Miriam Aïda och hennes fenomenala husband. Och vår största scen Pildammsteatern tas nu åter i bruk efter två års vila.

– Det är inget annat än en helt fantastisk känsla att veta att vi snart får mötas i parkerna igen. Nu längtar vi bara efter att få ge publiken, Malmöborna, en sommar fylld av glädje, gemenskap och upplevelser, säger Thora Larsson Norgård, ansvarig producent på Malmö Sommarscen.

Medskapande och inkludering

Mycket fokus läggs i år på medskapande och inkludering. Bland annat får Malmöborna själva en unik möjlighet att gå upp på Pildammsteaterns scen i det för Sommarscen nya konceptet Karaoke in the park. En upplevelse som rönt stora framgångar i bland annat Belin.

Vi kommer också att presentera tre akter där förskolor och äldreboende slagits ihop som en gemensam målgrupp. Akterna har tagits fram för att locka båda dessa åldersspann med syftet att arbeta för åldersintegration genom kultur. Här får publiken möta Gitte Paulsson och Anders Larsson som presenterar Sommarsång och hålligång med Moster Gitarr och Onkel Bas, det blir nycirkus i Red Pants Show och halsbrytande humor med Radio Trattofon.

Något som vi kommer berätta mer om framöver är en ny satsning på unga Malmöbor där vi också har anställt unga för att själva planera, boka och genomföra projektet. Ett led i kulturförvaltningens barnrättsarbete där de unga själva får möjligheten att skapa den kultur de själva vill delta i. Hur detta kommer te sig får ni reda på om någon månad.

– Att få presentera ett program där våra unga producenter helt och hållet har programlagt delar av sommarens innehåll känns inte bara otroligt roligt, det är också ett viktigt första steg som Malmö Sommarscen nu tar i arbetet med att framöver ge plats åt unga Malmöbor i vårt arbete, säger Thora Larsson Norgård, ansvarig producent på Malmö Sommarscen.

Siffrorna

Totalt kommer Sommarscen presentera runt 55 akter och 120 speltillfällen på 47 spelplatser runt om i hela Malmö. Från 18 juni till 31 juli. Dans, litteratur, musik, barnteater, nycirkus, film och annan scenkonst för alla Malmöbor i hela Malmö. Programmet släpps i sin helhet den 2 juni.

Vi kan också tillägga att vi nu heter Malmö Sommarscen, just i den ordningen.

sv
sv