$left
$middle

Välkommen på invigning av Spårvägstorget och Garageplan

Sorgenfris första mötesplatser Spårvägstorget och Garageplan är nu klara för invigning. Malmö stad bjuder in till firande 7 maj kl 13-15 med invigningstal av Andreas Schönström, livemusik och aktiviteter för hela familjen.

Kvarteret Spårvägen är det område i Sorgenfri som har kommit längst i utvecklingen. Precis som namnet avslöjar var det tidigare platsen för Malmös spårvagnar och men också stadsbussarna som parkerades och togs om hand i de gamla båghallarna. Idag är det nya storkvarteret fyllt med cirka 900 st bostäder, grundskola, förskolor, olika verksamheter och ett parkeringshus. Det är i detta kvarter som det nya torget och parken ligger.

Två nya mötesplatser som bjuder in till lek och avkoppling

Spårvägstorget är 2 500 kvadratmeter stort och ger gott om utrymme för möten, lek och spontana aktiviteter. Mindre kullar och sänkor ger torget en lekfull karaktär och i den planterade grönskan skapas sittplatser där de boende kan slå sig ner för en lugn stund.

Garageplan, den lilla parken som ligger i höjd med Celsiusgatan, har en helt annan karaktär och kommer att bli en grönskande oas när allt är uppvuxet. Parken smyckas med en stor träskulptur skapad av konstnären Gunilla Bandolin. Tanken är att skulpturen så småningom ska bli ett med växtligheten, när träd och buskar letar sig in i konstruktionen.

– Både Garageplan och Spårvägstorget har utformats på ett sätt som inbjuder till fri tolkning och användning. Förhoppningen är att både vuxna och barn ska ha glädje och nytta av dessa platser i sin vardag och kunna mötas på olika sätt, säger Johan Nilsson, landskapsarkitekt på fastighets- och gatukontoret.

Utöver de platser som nu är klara, planeras det för ytterligare ett torg och en park. Till hösten påbörjas nämligen anläggningen av Spiggans plats samt Bussparken som ligger i anslutning till Celsiusgatan.

När: Lördag 7 maj kl 13-15
Plats: Invigningen sker på Spårvägstorget, precis intill Båghallarna.

PROGRAM
12.45 Livejazz
13.00 Konferencier Maja Goffe hälsar alla välkomna
13.05 Invigningstal av Andreas Schönström (S), ordförande i teknisk nämnd 13:15 Johan Nilsson från Malmö stad berättar om de nya platserna
13.30-15.00 Mer jazzmusik, mingel, fika och aktiviteter

Övrigt program
- Möt projektgruppen från Malmö stad och hör vad som händer i området härnäst.
- MKB och Brf Sorgenfri Föraren har med sig fikavagn och blåser såpbubblor med barnen.
- Passa på att mecka med din cykel! Cykelköket finns på plats på uppdrag av Vasyd.
- Testa sopiga spel och utmaningar med Vasyd och lär dig något på köpet!

Vi bjuder på kaffe och glass.
Alla är välkomna!

sv
sv