$left
$middle

Botildenborg. Foto: Jens Nordström.

Öppna parker och guidade turer på tema hållbarhet

Den 11–13 maj vänds världens blickar mot Malmös hållbarhetsarbete under ICLEI World Congress 2021-2022. Du kan också ta del! Lördagen den 14 maj bjuds på ett fullspäckat program med evenemang som visar initiativ och exempel på hållbarhetslösningar runt om i Malmö. Studiebesöken är öppna för alla och har fri entré.

Passa på att lära dig mer om hur olika verksamheter, byggaktörer med flera jobbar med bland annat hållbar havsutveckling, cirkulär ekonomi, stadsutveckling, hälsofrämjande insatser, social inkludering och stadsodling med mera – allt för att skapa ett hållbart Malmö för alla!
Som en del av ICLEI World Congress 2021-2022 som äger rum i Malmö den 11-13 maj öppnar dessa ställen upp för alla som är nyfikna på hållbarhetsutveckling i Malmö.

Öppen park i Sege Park

En ny stadsdel växer fram i det som tidigare var Östra sjukhusområdet, ett område med en spännande historia, lummig grönska och högt ställda mål kring hållbarhet. Parken är öppen med olika aktiviteter klockan 10.00-13.00. Det bjuds på fika, guidade turer med quiz, träff med Malmö stad och de byggaktörer som bygger bostäder i Sege park och mycket annat.

Botildenborgs Trädgårdar

Botildenborg visar upp sin nya trädgård, nyöppnad gårdsbutik och har ett kafé med härlig vegolunch och bubbelbar med skånska druvor.

Lär dig mer om havet

Marint Kunskapscenter och Naturum Öresund har öppet hus. Här kan du få låna vadarbyxor och gå med på en guidade turer längs stranden för att titta på djuren i vattnet. Du kan också se utställningarna inne på Naturum. Till de guidade turerna måste du anmäla dig eftersom det är begränsat antal platser.

Stadsvandring i Sorgenfri

Sorgenfri har utvecklats från ett nergånget industriområde med spännande historia till ett av Malmös mest strategiska och nyskapande stadsutvecklingsprojekt. Följ med på en guidad tur som avslutas med en fika. Till detta evenemang måste du anmäla dig.

Trädhelg i Kungsparken

Dessutom är det en helg i trädets tecken i Kungsparken – både lördag och söndag den 14-15 maj. Du får lära dig mer om träd, ta del av den spännande tävlingen SM i trädklättring och andra aktiviteter för barn och vuxna.

Allt har fri entré.

Om du inte kan ta dig ut, finns det en rad filmer som visar Malmö stads hållbarhetslösningar där, där du hittar mer information, klockslag och anmälan: malmo.se/hållbarhet

sv
sv