$left
$middle

Ny(gammal) plats för kultur, förstärkt lokal musikscen och aktivitet på höga höjder på Malmöfestivalen!

Malmöfestivalen har lyssnat in vad publiken vill se mer av på festivalen. I år har det resulterat i att kulturscenen Manegen är tillbaka och att det uppskattade musiktältet Malmöscenen återvänder och har fått ett större format. Andra nyheter är att Barnlandet har breddat sitt program med cirkus och lugna intryck, en streamingbox kommer dyka upp där profiler inom streamingvärlden spelar live inför publiken och den hisnande hinderbanan The Triple Cube tar plats på Stortorgets parkering.

Många Malmöbor minns kanske scenen Kulturmanegen som fanns under tidigare upplagor av Malmöfestivalen. Det har också kommit många önskemål om att få se den igen. Därför är det extra kul att kunna berätta att Manegen är tillbaka, nu i ett större format! I ett ovalt cirkustält med en kapacitet på 600-700 personer (sittande publik) blir det ett fullmatat program med spännande och samtida scenkonst. Tältet kommer att finnas på lördagsplan utanför Stadsbiblioteket och programmet riktar sig till både barn, unga och vuxna. Manegen blir en lekfull och kittlande festival i festivalen, helt enkelt!

Innehållsmässigt blir det en blandning av humor, nycirkus, musikföreställningar, dragshow och improvisationsteater under festivalens åtta dagar. I anslutning till tältet kommer Slottsträdgårdens Kafé att ha en servering där kulturmätta besökare kan ta en paus för mat och dryck.

En scen för Malmös musikliv

Ett annat efterfrågat inslag från festivalpublik och Malmöbor är mer musik från Malmö! Därför återkommer nu Malmöscenen till årets festival. Scenen var ett uppskattat inslag på Malmöfestivalen 2019 och var då placerad i Raoul Wallenbergs Park. Nu utvecklas scenen och flyttas den till östra delen av Slottsparken där den får en egen servering.

Åtta spännande livearrangörer och klubbar från Malmö sätter programmet för varsin kväll under festivalveckan. Medverkar gör diskoexperterna Classe’s Disco Service, Shako Mako som hyllar samtida musik från Mellanöstern och Nordafrika, eklektiska funkjazzgänget Funky Möllan, liveklubben Bullret Jazzklubb, folkmusikentusiasterna Malmö Folk, skivbolaget Alleycat Anthem som har fokus på instrumental hiphop, house och techno, P3 Din Gata som bjuder på det bästa från Malmös hiphopscen och Retromusikföreningen som har koll på popmusiken från 1960- och 70-talet. En guldgruva av musik och stilar från runt 50 liveband och dj:s, alla med koppling till Malmö!

Hinderbana och hållbarhet

Andra nyheter är hinderbanan The Triple Cube på Stortorgets parkering som sträcker sig tio meter upp i luften, ett breddat program på Barnlandet med cirkus och lek med bland andra katalanska kompaniet Tombs Creatius, Streamingboxen som kommer bjuda på livestreaming av spel direkt från festivalen och ett nytt fokus på hållbarhet och framtidens mat på Gatuscenen.

sv
sv