$left
$middle

Havssimskolan brukar vara uppskattad. I år finns den på tre stränder i Malmö.

Lär dig simma med Malmö stads kostnadsfria sommarsimskola

Malmö är en vattenstad, och för kunna njuta fullt ut av sommaren här vid havet behöver man kunna simma. Under sommaren 2022 får sammanlagt 1 557 Malmöbor chansen att bli simkunniga genom Malmö stads kostnadsfria sommarsimskola.

Just sommarsimskola brukar vara ett effektivt sätt att lära sig att simma, eftersom man tränar varje dag under två intensiva veckor. Tillsammans med mycket bad under resten av sommaren kan de här veckorna fungera som den extra knuff som behövs för att simkunnigheten ska falla på plats.

I årets upplaga av sommarsimskolan finns grupper som passar de flesta som vill lära sig, eller bli bättre på, att simma. Kurserna erbjuds på olika nivåer för barn, ungdomar och vuxna, och man kan välja mellan att simma i bassäng eller i havet.

Havssimskolan går av stapeln för fjärde sommaren i rad, och håller till på tre av Malmös favoritstränder: Ribersborg, Sibbarp och Klagshamn. Här tränar man inte bara på simning, utan lär sig också om alltifrån allemansrätt och havets djur till hur man hjälper en vän i nöd.

Föredrar man att simma i bassäng finns kurser på Hylliebadet, Oxievångsbadet och Rosengårdsbadet.

Platserna släpps måndag 30 maj och tisdag 31 maj.

Du hittar all info på malmo.se/sommarsimskolor.

sv
sv