$left
$middle

Nu släpps programmet för Sommarscen 2022

Amanda Ginsburg, Tensta Gospel Choir, The Listeners med Cullberg och mycket, mycket mer när Malmö Sommarscen äntligen presenterar hela säsongens fullmatade program, från den 18 juni till 31 juli.

Efter två år av restriktioner och inställda arrangemang är Malmö Sommarscen äntligen tillbaka med ett fullspäckat program. Malmöborna kommer återigen få njuta av fantastisk scenkonst i våra parker utan att behöva trassla med biljetter, handsprit och avstånd.

Två killar och två tjejer poserar i ett omklädningsrum.

Joykeeper, ett av banden som spelar på festivalen Unga Malmö Sommarscen.

– Med årets program vill vi dels komma tillbaka till den verkliga känslan som är Malmö Sommarscen genom traditionsenliga akter som allsången, Opera på lastbil, internationella artister på Pildamsteatern, filmvisning under stjärnorna och litteraturupplevelser i det gröna. Men mer än någonsin har det varit viktigt att lyssna in och verka tillsammans med våra medborgare. Det har bland annat inneburit att Malmös unga fått möjligheten att tillsammans med oss skapa en helt ny festival genom Unga Malmö Sommarscen. Vi hoppas att sommaren ska präglas av glädje, gemenskap och fantastiska kulturupplevelser, säger Thora L. Norgård, konstnärlig ledare på Malmö Sommarscen.

Symfoniorkester på utomhusscen.

MSO på Pildammsteatern.

Premiärhelgen

Sommarscen öppnar stort med att välkomna Malmö SymfoniOrkester tillbaka till Pildammsteatern. En musikalisk resa där vi får ta del av smakprov ur den kommande säsongen. Samtidigt kan vi äntligen, efter två tidigare försök, presentera den episkt stora och lokalproducerade barn- och familjeföreställningen ”Hör barnens röst”. En samproduktion mellan Drömmarnas Hus, Skånes Dansteater, Malmö Kulturskola och Malmö Sommarscen med runt 100 medverkande barn.

Porträttfoto ung kvinna.

Amanda Ginsburg.

Musik

Möt Jazzsångerskan och grammisvinnaren Amanda Ginsburg, njut av superrösten LouLou Lamotte och ta del av hyllningar till både Lill Lindfors, Marie Fredriksson och Eva Dahlgren med välkända artister. Eller varför inte Spöket i köket, denna urkraft på folkmusikscenen, sjunga på fyra språk och spela på 20 instrument.

Vi bjuder på svängiga kärlekssånger i en funkig somalisk stil med The dancing devils of Djibouti. Och som en dundrade avslutning på årets Sommarscen ställer sig 30 fantastiska sångare från Tensta Gospel Choir på Pildammsteatern.

Dans

Älskade Cullberg kommer för första gången till Sommarscen med The Listeners och Skånes Dansteater presenterar ”Don’t kiss. Skånes”. För den som är mer inne på det urbana finns både danstävlingen The Show Off och dansshowen The ShakeDown. Och Josette Riley ger oss två olika kvällar där den brinnande flamencon står i fokus.

Barnteater

Ful-Gul eller Kul? Barnföreställning runt om i Malmös parker.

Barn och familj

Inte bara presenterar vi flera turnerade föreställningar för målgruppen med fantasieggande namn som ”Gul-Ful eller Kul” och ”Radio Trattofon”. Det blir dessutom underhållning för hela familjen med bland andra Skräckkabinettet och Oscarsbelönade filmen Encanto.

Teater och nycirkus

Nycirkusen har alltid haft en särskild plats i Sommarscens hjärta och i år är inget undantag. Akrobatiska höjder med Red Pants Show, spänning och adrenalinshock med Legue and Legend är bara ett par av akterna. Vi möter Maria Kulle som ciceron i musikteaterföreställningen ”Jag är också en främling här” och ni får uppleva Teater Theatrons föreställningen ”Sjopalovich resande teatersällskap” i Malmös amfiteatrar.

sv
sv