$left
$middle

Foto: Matilda Thulin

Robin Hoods träningsläger

I sommar kan du prova livet som riddare på Malmö Museers borggård. Testa flera utmaningar som sätter din skicklighet på prov.

I Robin Hoods träningsläger sätts din skicklighet på prov. Testa om livet som riddare är något för dig genom fem olika utmaningar:

  • Bågskytte. Att skjuta som Robin Hood kräver enormt mycket träning. På medeltiden var alla manliga engelsmän tvungna - enligt lagen, att träna varje söndag efter kyrkan. Testa själv att dra en båge - släppa pilen och träffa skölden.
  • Myntslagning. På 14- och 1500-talen tillverkades riktiga pengar på Myntergården, dagens Malmöhus. Testa att slå ett eget mynt. Det gäller att träffa rätt och lagom hårt för man kan inte slå flera gånger på samma mynt.
  • Järnsmide. Tillsammans med smeden smider vi en pilspets. Du måste börja med att dra bälgarna för att sedan smida det varma järnet.
  • Rännarbana. Att träffa ett mål när man sitter på en häst (trähäst) i rörelse är svårare än det ser ut. Testa själv att fara fram mot quintanen (ställningen som skölden sitter på) och stöta lansen mot skölden. Glöm bara inte att ducka direkt efter – annars träffas du kanske av sandsäcken. En övning som riktiga riddare var tvungna att bemästra.
  • Upprustning. Testa en rustning. Är den tung? Kan man röra sig? Ta möjligheten att prova kläder och ringbrynja – kanske ta en selfie som en riddare.

Robin Hoods träningsläger hålls på Borggården på Malmö Museer 15 juni–10 juli.

Robin Hoods träningsläger är en del av Sommar på slottet, ett samarbete mellan Malmö Museer, Malmö Stadsteater och Malmö Konstmuseum.

sv
sv