$left
$middle

Big Five Festival invigs på Sibbarp på fredag

På fredag börjar den stora sommarlovsfesten, Big Five Festival på flera ställen i Malmö. Invigning blir på Sibbarp, 1 juli klockan 11, och då inviger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande.

Öppningshelgen på Sibbarp har temat ”Vatten” med en 12 meter hög vattenrutschbana samt 5 pooler med olika innehåll men också Toughest minipark, Ultimate frisbee, Bow down och en drakverkstad med mera.

På Lindängens Idrottsplats är temat för första helgen, 1-3 juli, ”Luft”. Här finns bland annat fritt fall på 8 meter, en gigantisk hoppkudde, en Triq-arena och en pumptrack. På Kroksbäckskullarna är det ”Mark” som är temat med bland annat en 200 meter lång uppblåst hinderbana, ”The Beast”. Enskifteshagen har inget första helgen men följande tre helger får de också besök av Big Fives olika teman, se schemat.

I juli turnerar de 3 olika festivalerna runt till de fyra platserna, Lindängens Idrottsplats, Sibbarp vid skateparken, Krocksbäcksparken vid kullarna och Enskifteshagen. Den femte platsen är vattenhinderbanan vid T-bryggan som redan är igång och håller öppet varje dag klockan 11-18 fram till 31 juli. Big Five är i gång fredag-söndag klockan 11-18.

Kanske finns det mest för barn som är 6-16 år men alla är välkomna och det kostar ingenting att roa sig på Big Five.

Läs mer här om Big Five Festival

Vill du veta vad mer som händer i sommar för barn och unga? Kolla då på Kul i Malmö

sv
sv