$left
$middle

Finalen i League of Legends European Championship, Rotterdam.

Malmö blir värd för finalen av League of Legends European Championships

I höst kommer League of Legends European Championships Summer Final (LEC Summer Final) till Malmö Arena. Det blir två dagar av e-sport på högsta nivå när Europas bästa lag äntligen får mötas inför publik i Europafinalen i League of Legends (LoL) – ett av världens största onlinespel.

Det går inte att förneka e-sportens kraft som publiksport och när LEC kommer till Malmö Arena 10–11 september blir det en show utöver det vanliga. Tusentals publikdeltagare kommer att samlas i Malmö tillsammans med miljontals följare online. Under 2021 streamades LEC 77 miljoner timmar och nästan 1 miljon tittare följde både vår- och sommarslutspelet.

– Vi är stolta över att få välkomna detta evenemang i världsklass till Malmö. Den första världsfinalen i League of Legends hölls i Sverige 2011 så det är extra roligt att Europafinalen hålls här elva år senare, säger Mats Schöld, evenemangschef på Malmö stads fritidsförvaltning.

Malmö är känd för att vara en spelstad som inkluderar både aktivt föreningsliv, spelevenemang och en världsunik spelutvecklarhub. Staden är hemvist både till internationella spelstudios som Massive och Sharkmob samt hyllade spelutbildningen The Game Assembly.

Malmö stad, Malmö Arena och Event in Skåne har gemensamt värvat evenemanget och Riot Games är arrangören bakom konceptet.

Information om LoL:

  • League of Legends har globalt 20 miljoner spelare varje dag och 100 miljoner spelare i månaden
  • Spelet är gratis att spela och tillgängligt i hundratals länder runt om i världen
  • Lag tävlar mot varandra i en så kallad Multiplayer, Online Battle Arena (MOBA)
  • Syftet är att strategiskt utöka dina styrkor och förstöra det andra lagets bas, kallad Nexus

Information om evenemanget:

När? 10-11 september

Var? Malmö Arena

Biljett: http://lec.gg/malmo

sv
sv