$left
$middle

Två glada personer tittar på varandra under prideparaden i Malmö city.

Malmö Pride är igång!

Idag inleds officiellt Malmö Pride med fullspäckat schema från morgon till kväll. Fram till och med söndag 10/7 pågår festivalen runtom i Malmö med syfte att belysa hbtqia+ rättigheter med hjälp av kultur, utbildning och opinionsbildning.

Malmö stad deltar med bland annat en sektion i paraden och föreläsning. Den 7 juli bjuder Malmö stads funktionsstödsförvaltning in till ta del av information om pågående forskning inom förvaltningen kring samtycke, gränsdragningar och sexuella övergrepp utifrån hbtqia+perspektiv. Föreläsningen tar även upp hur förvaltningen arbetar främjande med sexualitet, samtycke och relationer med ett inkluderande hbtqia+perspektiv.

Läs mer här: Funktionsstödsförvaltningens arbete – relationer, identitet och sexualitet

Under festivalen finns ytterligare möjligheter att bland annat ta del av ny forskning, öka kunskapen om inkludering och mångfald på arbetsplatsen och nya perspektiv. Kolla in programmet nedan och se vad som lockar dig!

Program Malmö Pride

Ta dig fram med cykel eller till fots
Själva paraden pågår mellan klockan 13 och 15 lördagen den 9 juli. I samband med den kan man räkna med trafikstörningar i centrala Malmö. Därför kan det vara bra att undvika att köra bil i centrala Malmö under tiden paraden pågår. Det kommer att vara betydligt lättare att ta sig fram med cykel eller till fots.

sv
sv