$left
$middle

Krisstöd efter skottlossningar i Malmö

I samband med att det har skett flera skottlossningar i Malmö de senaste dagarna är det förståeligt att många Malmöbor känner oro och otrygghet, inte minst för de drabbade, anhöriga och för boende i området. I dessa situationer, finns det hjälp och stöd att få av Malmö stads krisstödsorganisation.

Malmö stads krisstödsorganisation har efter den senaste tidens skottlossningar arbetat med trygghetsskapande insatser för boende i området för att snabbt kunna ge stöd, information och vägledning för dem som behöver akut hjälp eller rådgivning.

Efter skottlossningen på Hermodsdal natten mot onsdagen och vid Heleneholm tidigt på fredagsmorgonen har Malmö stad tillsammans med polisen och fastighetsägare arbetat med trygghetsskapande insatser för de som har varit i störst behov av krisstöd. Malmö stads fältverksamheter och Flamman (socialt förebyggande centrum) har arbetat uppsökande och trygghetsskapande i syfte att erbjuda stöd för människor som behöver det.

– Vid en allvarlig händelse finns Malmö stads krisstöd på plats för att öka närvaron och möta boende i området. Våld får aldrig accepteras eller normaliseras, och i svåra händelser som dessa är det viktigt att vi finns till hands och skapar trygghet, säger Beatrice Eriksson,

Utöver detta, kan Malmöbor som på olika sätt blivit drabbad av händelserna eller andra händelser som t ex våldsbrott eller större olyckor få kostnadsfri stöd, information och vägledning av Malmö stads krisstödsorganisation. Det finns också hjälp för dig som vill eller har anhörig som vill lämna ett kriminellt nätverk.

Centrum för brottsutsatta och medling
Under kontorstid för information, vägledning och stödsamtal. Du kan vara anonym. Telefon: 040-34 92 92.

Konsultationsteamet
Stöd för dig som vill lämna ett kriminellt nätverk eller har anhörig som vill lägga ett kriminellt liv. Skydd och stöd kan erbjudas efter behov. Telefon: 040-343999.

Social jour, kvällar och helger
Efter kontorstid kan du vända dig till social jour för information, vägledning och stödsamtal. Telefon: 040-34 56 78.

Mer information om Malmö stads krisstödsorganisation
Krisstöd - Malmö stad (malmo.se)

Mer information om de senaste händelserna finns på Polisens hemsida https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/. Vittnen bör vända sig till polis på plats alternativt via telefonnummer 114 14.

Artikeln uppdaterades den 22 juli kl. 12.40

sv
sv