$left
$middle

John-Christian Svensson – Årets glädjespridare!

Malmö stads och Mikosällskapets pris Årets glädjespridare tilldelas i år musikern John-Christian Svensson.

- Det gläder mig mycket att få detta fina pris av Miko-sällskapet, säger John-Christian Svensson. Jag har också personligen fått träffa clownen Miko och till och med fått spela på hans positiv!

John-Christian Svensson är född 1952 och är sedan 1970 Malmö- och Limhamnsbo och har på många olika sätt kunnat glädja staden med sin musik sedan dess. Han har bland annat spelat i Limhamns brassband sedan 1971, sjungit i Sankt Johannes kyrkokör och i manskören Phula Gubbar, spelat med KFUM:s symfoniorkester och spelat renässansmusik med Susatogruppen.

Representationskommitténs motivering lyder: ”Många har nominerat John-Christian, JC Svensson. En man som med empati, glädje och sitt positiva sätt, alltid är villig att hjälpa sina medmänniskor. Musiker, folkbildare och folkdansare. En man som genom sitt gitarrspel och sång sprider glädje till dem som bäst behöver, i Mikos anda.”

- Och så älskar jag visor! fortsätter John-Christian. Jag skriver nya visor och sjunger även visor för dementa som kurser för Vuxenskolan i Malmö. Ja, jag sjunger helt enkelt visor överallt där man vill höra visor.

Årets glädjespridare är ett pris som sedan 2006 delas ut av Malmö Stad och Mikosällskapet till minne av Clownen Miko och består av en skulptur gjord av Calle Widell, föreställande clownen Miko, och en prissumma på 10 000 kronor. Priset överlämnas av kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson.

Prisutdelningen äger rum den 5 augusti kl. 15.00 i Folkets park vid Miko-statyn utanför Barnens scen. Press, media och alla Malmöbor är välkomna!

”Priset skall utdelas till en person som i Clownen Mikos anda bjudit på sig själv och med humor, värme och medmänsklighet utan begränsningar för vare sig ålder, ursprung eller samhällelig status, bidragit eller bidrar till att göra Malmö till en öppnare, mjukare och vänligare stad.”

sv
sv