$left
$middle

Krisstöd efter flera allvarliga händelser

I samband med att det har skett flera skottlossningar och allvarliga händelser i Malmö den senaste tiden är det förståeligt att många Malmöbor känner oro och otrygghet, inte minst för de drabbade, anhöriga och för boende i området. I dessa situationer, finns det hjälp och stöd att få av Malmö stads krisstödsorganisation.

Malmö stads krisstödsorganisation har efter den senaste tidens skottlossningar och allvarliga händelser arbetat med trygghetsskapande insatser för boende för att snabbt kunna ge stöd, information och vägledning för dem som behöver akut hjälp eller rådgivning. För malmöbor som på olika sätt har blivit drabbade av händelserna eller andra händelser som t ex våldsbrott eller större olyckor finns kostnadsfri stöd, information och vägledning. Det finns också hjälp för den som vill eller har anhörig som vill lämna ett kriminellt nätverk.

Centrum för brottsutsatta och medling
Under kontorstid för information, vägledning och stödsamtal. Du kan vara anonym. Telefon: 040-34 92 92.

Konsultationsteamet
Stöd för dig som vill lämna ett kriminellt nätverk eller har anhörig som vill lägga ett kriminellt liv. Skydd och stöd kan erbjudas efter behov. Telefon: 040-343999.

Social jour, kvällar och helger
Efter kontorstid kan du vända dig till social jour för information, vägledning och stödsamtal. Telefon: 040-34 56 78.

Mer information om Malmö stads krisstödsorganisation
Krisstöd - Malmö stad (malmo.se)

Mer information om de senaste händelserna finns på Polisens hemsida https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/

sv
sv