$left
$middle

Krisstöd efter skottlossningar på Emporia

På fredagseftermiddagen (19/8) inträffade en skottlossning på köpcentrumet Emporia i Malmö. Det som har skett är väldigt allvarligt, vi vet att många Malmöbor vistas med familj och vänner på köpcentrum en fredagseftermiddag.

Uppdaterat 22-08-23 kl 09:00

Alla ska kunna vistas på Emporia och andra offentliga platser tryggt och säkert, utan att bevittna en skottlossning. Utan att falla offer för skott. Alla ni som var på plats, kände oro och otrygghet – hela Malmö är med er. Du är inte ensam och det finns hjälp att få.

Malmö stads krisstödsorganisation aktiverades direkt vid händelsen, och så fort polisen gett klartecken skickades krisstödjare till platsen. Stadens krisstödsorganisation har funnits på Emporia sen dess och vi har en nära samverkan med polisen i deras trygghetsskapande arbete.
Malmö stads krisstödjare är på plats tisdag kl 16-20 på plan 3 (mellan H&M och Din Sko). Även Svenska kyrkan och Röda korset har personal på plats under dagen.

Många ungdomar var på plats och Malmö stads fritidsgårdar har haft extra öppet under helgen. Nu har de öppet som vanligt för våra ungdomar.
malmo.se/fritidsgardar

För dig som behöver stöd och hjälp

Här hittar du information om Malmö stads krisstöd:
malmo.se/krisstod

Läs mer om hur du kan hjälpa ett barn i kris här:
Stöd för att prata med barn vid kriser

Till Malmö stads samtalsmottagning, Centrum för brottsutsatta och medling, kan man ringa och boka tid för kris/sorgebearbetande samtal från måndag, telefonnummer 040-349292.

Social jour, kvällar och helger
Efter kontorstid kan man vända sig till social jour för information, vägledning och stödsamtal. Telefon: 040-34 56 78.

Vi hänvisar till polisens hemsida för bekräftad information om händelsen:
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2022/augusti/19/19-augusti-1707-skottlossning-malmo/

sv
sv