$left
$middle

Kommunalråd Anders Rubin och Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö, klipper bandet för att inviga Havsbris. Foto: Martin Emond.

Invigning av nybyggda Havsbris - ett toppmodernt äldreboende

Malmö stad har fått ett nytt modernt äldreboende i Tygelsjö. Boendet Havsbris står nu äntligen klart och tillsammans med byggherren Hemsö fastighets AB invigdes lokalerna den 14 september.

Forskning och evidens gällande boendemiljö för personer med demenssjukdom ligger till grund för utformningen och planeringen av det nya boendet. Havsbris är toppmodernt utrustat med modern teknik och ner på detaljnivå anpassat för personer med demenssjukdom och för personalen på boendet.

Drönarbild över Havsbris.

Drönarbild över Havsbris.

På invigningen bjöds det på tal från både Hemsö och från hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, samt musikframträdande och tårta. Kommunalråd Anders Rubin klippte band. Helen Martinsson, avdelningschef för avdelning särskilt boende, tackade för ett gott samarbete genom hela byggprocessen och önskade chefer och medarbetare lycka till med det fortsatta arbetet. Hon pekade på att en modern och fräsch boendestandard bara är en del av kvalitetsupplevelsen för den som ska bo på Havsbris. Det viktigaste är att lyckas se till varje människas individuella behov.

– Det som sker i det dagliga mötet mellan medarbetaren och omsorgstagaren är det viktigaste av allt och det som slutligen gör skillnad. Jag är övertygad om att vi nu med Havsbris har alla förutsättningar att skapa en riktigt bra tillvaro både för dem som får sitt nya hem här och för de som ska arbeta i huset, sade Helen Martinsson.

Sektionschefer och projektledare för Havsbris.

Havsbris sektionschefer Rebecca Siljeborn och Sandra Naxin, och projektledare Ingela Frostmyr.

Från och med den 26 september kommer inflyttningen att påbörjas. Det kommer att ske i etapper, våningsplan för våningsplan.

– Först flyttar personal in på första våningen och har tre veckors introduktion till sitt arbete och till huset. Lagom till att boende sen börjar flytta in på första våningen påbörjas introduktionen av personal på nästa. Den 28 november planeras sista våningen börja ta emot boende, berättar Rebecca Siljeborn som tillsammans med Sandra Naxin är sektionschef på Havsbris.

Foto: Martin Emond.

MER OM HAVSBRIS
Havsbris är ett äldreboende för personer med demenssjukdom. Det är beläget naturskönt i Tygelsjö cirka fem kilometer från havet. Boendet består av 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. På bottenplan finns en matvarubutik. Boendet har en gemensam trädgård en våning upp där det bland annat finns sittgrupper, en pergola och ett växthus. På plan två och tre finns gemensamma balkonger. Läs mer här!

NYFIKEN PÅ BOENDET?
Följ Havsbris på Instagram!

I tidningen Spaning kan du läsa mer om vad som gör Havsbris speciellt.

sv
sv