$left
$middle

Låna instrument på nya KulturBanken

Nu har Malmö Kulturskola startat Kulturbanken. Ett helt nytt koncept som enklast kan beskrivas som ett bibliotek med bland annat instrument. Riktat till barn och unga i Malmö.

Malmö Kulturskolas Kulturbanken är en helt ny plattform för alla barn och unga 7-19 år som är nyfikna på att lära sig ett instrument eller testa på att sjunga. Men som kanske inte är redo att börja kurs eller som helt enkelt föredrar att lära sig på egen hand.

– Genom att hitta olika vägar in i kulturen tar vi ytterligare ett steg mot att nå vårt mål, en kulturell allemansrätt för alla barn och unga i hela Malmö. Kulturbanken är en del i Malmö Kulturskolas och kulturförvaltningens arbete att få fler barn och unga att stärka sitt eget skapande och att ta del av olika kulturformer, säger Malmö stads kulturdirektör Pernilla Conde Hellman.

Lära på egna villkor

På Kulturbanken finns nu möjligheten att låna ett instrument eller en sånganläggning under fyra veckor helt utan kostnad. Till detta har Kulturskolan dessutom tagit fram digitalt undervisningsmaterial att ta del av på Youtube

– Att bygga upp denna nya möjlighet för barn och unga att prova på att spela ett instrument eller utforska sin sångröst känns både roligt och viktigt. Med Kulturbanken kan låntagarna i lugn och ro utan krav på prestation pröva sig fram i sitt eget kulturskapande, säger Magnus Ekwall, chef för Malmö Kulturskola.

Gitarr, ukulele och sånganläggning

Kulturbanken smygstartade under sommaren. Först ut i sortimentet är gitarr, ukulele och sånganläggningar. Beroende på gensvaret från Malmöborna kan sortimentet komma att utökas med tiden.

Läs mer på Malmö Kulturskolas hemsida.

sv
sv