$left
$middle

Diskutera mobilietshubbar i Malmö

För att underlätta hållbart resande arbetar vi på Malmö stad med mobilitetshubbar – platser där du kan hitta olika typer av delade fordon såsom elsparkcyklar, hyrcyklar och poolbilar. Onsdag 28 september till lördag 1 oktober bjuder Malmö stad in till en utställning av en demohubb på S:t Johannesplan, norra uppgången vid Triangeln. Besök oss där och kom med dina önskemål och tankar kring vad en mobilitetshubb ska innehålla!

För att underlätta hållbart resande arbetar vi på Malmö stad med ett uppdrag kring mobilitetshubbar – platser där du kan hitta olika typer av delade fordon såsom elsparkcyklar, hyrcyklar och poolbilar. Syftet med hubbarna är att göra resandet enkelt och hållbart för alla Malmöbor och inpendlare och besökare till Malmö. Det ska vara lättare att kombinera resor och enklare för Malmöbor att göra utflykter med bil utan att behöva äga och sköta den. Tanken är att vi utvecklar de tjänster som redan finns idag med nya typer av fordon och gör platserna mer synliga genom att samla de i särskilda mobilitetshubbar med en tydlig visuell identitet.

– Vid S:t Johannesplan sätter vi upp delar av hur en mobilitethubb skulle kunna se ut. Där kommer finnas olika typer av fordon som kan ingå i en hubb. Utöver fordonen kommer vi även göra platsen lite extra grön med träd och bänkar. Kom förbi och titta, säger Karin Neergaard, trafikplanerare på Malmö stad.

Utställningen på S:t Johannesplan kommer att vara öppen och bemannad kl 11-17.30 onsdag till fredag och 11-15 på lördag. Här får du chansen att berätta vad du skulle vilja ha för fordon och funktioner, och påverka hur hubbarna kan se ut i framtiden och var de kan finnas. Det kommer även finnas visionsbilder som visar hur hubbarna kan se ut på olika typer av platser.

sv
sv