$left
$middle

Foto: Werner Nystrand / Folio / imagebank.sweden.se

Erfaren projektledare tillbaka vid rodret för Eurovision Song Contest 2024

Karin Karlsson är utsedd projektledare för Malmö stads arbete med värdskapet för Eurovision Song Contest 2024. Foto: Mats Bäcker

Karin Karlsson är utsedd projektledare för Malmö stads arbete med värdskapet för Eurovision Song Contest 2024. Foto: Mats Bäcker

I maj 2024 kommer Malmö, för tredje gången, vara värdstad för Eurovision Song Contest. Nu förbereder sig hela staden för att återigen skapa en minnesvärd folkfest för alla Malmöbor och tillresta musikälskare. Karin Karlsson har utsetts till huvudprojektledare för stadens arbete med evenemanget.

När glädjebeskedet kom i början av juli att Malmö ska vara värdstad för Eurovision Song Contest 2024 så började arbetet med att planera för allt som ska ske i maj nästa år.

Eurovision Song Contest är ett av världens största TV-sända arrangemang och kommer gå av stapeln på Malmö Arena den 5-11 maj 2024. Eftersom evenemanget också lockar ett stort antal besökare vill Malmö stad, precis som 2013, skapa en inkluderande fest i staden.

Som huvudprojektledare för detta arbete har Malmö stad utsett Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

- Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag tar mig an detta uppdrag. Det finns ingen stad som Malmö. Att få leda Malmö stads arbetet med världens största musikfest ser jag som en stor förmån. Jag vill bidra till ambitionen att skapa en fest för alla och leverera samma fantastiska känsla som 2013. Jag är taggad att dra i gång, säger Karin Karlsson.

Karin Karlsson har en gedigen bakgrund inom evenemang, konstnärligt arbete och att leda stora projekt. Hon var projektledare för Malmöfestivalen mellan 2009-2012 innan hon blev ansvarig för stadens arbete med Eurovision Song Contest 2013. Därefter har hon som programchef på Malmö Live Konserthus lett både det breda, kommersiella och det smalare kulturpolitiska programmet. Utöver det har hon ett djupt engagemang för social hållbarhet och ett stort nätverk i staden och regionen.

- Jag tror starkt på musiken och kulturen som enande och stärkande kraft. Jag ser framemot att tillsammans med besöksnäringen, kulturlivet och Malmöborna bygga vidare på det framgångsrika arbete vi gjorde 2013 och som har fortsatt prägla vår stad, säger Karin Karlsson.

Malmö stads fritidsdirektör Johan Hermansson är ordförande i den exekutiva styrgruppen för evenemanget och berättar att arbetet med att projektleda Eurovision Song Contest 2024 sätter igång den 1 september.

- Karin är en visionär ledare med stor erfarenhet av evenemang i Malmö och stora komplexa produktioner. Hon kommer med trygg hand att leda stadens arbete med Eurovision Song Contest 2024, säger Johan Hermansson.

sv
sv