$left
$middle

Välkommen till förskolan!

I augusti och september börjar uppemot 2000 malmöbor i förskolan. Kanske ditt barn är ett av dem? Nu börjar en ny fas i livet, både för ditt barn och för dig. Vi hoppas att det blir början på något riktigt bra – nya möjligheter, kontakter och upplevelser.

I förskolan kommer ditt barn att utvecklas genom att leka, skapa och utforska, både på egen hand, i grupp och tillsammans med pedagogerna. Förskolan är första delen i skolsystemet och har en egen läroplan. I den står bland annat att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik – en bra sammanfattning tycker vi inom förskolan i Malmö stad.

Säkert har du funderingar inför förskolestarten, kanske praktiska frågor om inskolning, mat, kläder och annat. Mer information om det kommer du att få från ditt barns förskola. Tveka inte att fråga förskolan om du undrar något. Här kan du läsa mer om att börja förskolan.

Så här säger en av våra förskollärare om att börja förskolan:

– Det kan vara nervöst både för föräldrar och barn inför förskolestart. Mina tips till er föräldrar är att våga ställa de frågor och funderingar som ni har till förskolan. Berätta gärna för oss om ditt barn, ni kan även besöka förskolan innan inskolningsperioden. Under de första dagarna är det är viktigt att du som förälder är delaktig och utforskar tillsammans med ditt barn. På så sätt skapar vi de bästa förutsättningarna för just ditt barn.

sv
sv