$left
$middle

Foto: Einar Kling-Odencrants

Cirkusfestival i Malmö i september

Den 7–10 september kan du prova dina cirkusförmågor, häpna över lokala och internationella cirkusartister och lära dig mer om cirkusens historia och framtid.

Under fyra dagar blir det föreställningar, workshops och seminarier, men också överraskningar på lite mer otippade platser.

Cirkus över hela Malmö

En gigantisk val kommer att dyka upp på olika ställen i stan. Fest I Val är en skulptur men också en plats för cirkusföreställningar, workshops, livemusik och ett utrymme för att träffas och umgås med vänner och familj. Allt är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

Här dyker valen upp under festivalen − läs mer om vad som händer på respektive plats genom att klicka på länkarna:

  • Torsdag 7 september 16.00–20.00 på Gubbabacken i Hermodsdal.
  • Lördagen 9 september 18.00–23.00 på Stortorget.
  • Söndagen 10 september 14.00–19.00 på Mellanbäcken i Kroksbäck.

Cirkusveckan

En annan programpunkt under festivalen är Cirkusveckan som sker gemensamt i Malmö och Lund och där olika mötesplatser står som värdar för aktiviteter och workshops på cirkustema.

I Malmö går Cirkusveckan av stapeln på olika platser på Lindängen fredagen den 8 september med ansiktsmålning, introduktion till akrobatik, skrivande och skapande utifrån cirkus, magiföreställning och mycket mer. Evenemangen är kostnadsfria och det är bara att dyka upp.

Och det händer mycket mer, både för förstagångsbesökaren och för artister i branschen!

Southern Sweden Circus Festival 2024

Dessa spektakulära dagar med cirkus är en kickoff inför nästa års stora cirkusbiennal Southern Sweden Circus Festival som genomförs för första gången i september 2024.

Festivalen produceras av Cirkus Syd och etableras samtidigt i Malmö och Lund. Initiativet till festivalen har tagits gemensamt av Malmö stad och Lunds kommun och är en del av en större satsning på den regionala infrastrukturen för cirkuskonsten.

sv
sv