$left
$middle

Prövning – gymnasiala kurser

Prövning i gymnasiala kurser erbjuds under bestämda perioder. Här kan du se vad en prövning består av, vilka prövningstillfällen vi erbjuder och när du kan anmäla dig.

Om våra prövningar

Prövningen består vanligtvis av ett skriftligt och ett muntligt prov. Eventuellt tillkommer även en fördjupningsuppgift. Efter godkänd prövning får du betyg i kursen.

Du kan anmäla dig till max tre kurser/period, men endast skriva ett kursprov per skrivdag.

När din anmälan är godkänd förbereder vi din prövning. En vecka innan prövningsperioden startar skickar vi ett informationsmejl till din e-postadress. Där får du kontaktuppgifter till din examinator. Då har du också möjlighet att ställa frågor till din examinator gällande anvisningarna.

På skrivtillfället skrivs vissa prov för hand med penna och papper medan andra skrivs på dator. Du får låna dator på plats i skrivsalen. Ett studentkonto skapas åt dig så att du kan logga in och nå ditt prov.

Prövningsperioder

Vi har bestämda perioder då vi genomför prövningar i gymnasiala kurser. De flesta kurser går att pröva under samtliga perioder. Några kurser erbjuds endast under vissa perioder och tar längre tid att genomföra.

Betygsdatum för prövningen är sista datumet i vald prövningsperiod. Vi skickar betygen digitalt till Universitet- och högskolerådets betygsdatabas veckan efter.

Skrivdag och skrivning

Kolla så att provtillfällena för de kurser du vill göra en prövning i ej krockar! Välj kurser utifrån vårt skrivschema innan du betalar och anmäler dig. Om kurserna krockar kan vi inte behandla din ansökan.

Ladda ner vårt skrivschema för 2022 som pdf (133.59 KB).

Alla kurser som finns i vårt kursutbud, har en eller två obligatoriska skrivpass (se skrivschemat).

Om du inte kommer på det obligatoriska skrivpasset avbryts prövningen. Vill du ändå göra prövningen måste du anmäla dig igen till en ny period mot en ny avgift. Vi kan tyvärr inte flytta provet.

Kursutbud och prövnings­anvisningar

Det är viktigt att du tar reda på vad som ingår i din prövning. Ta därför en titt på anvisningarna för de kurser du ska göra prövning i.

Kontaktinformation och länkar