$left
$middle

Prövning komvux

Om du vill höja ditt betyg eller få betyg i en kurs du inte har läst tidigare kan du läsa in kursen på egen hand och göra en prövning. Du kan göra en prövning i kurser på grundläggande och gymnasial nivå.

Vi erbjuder prövning inom områdena

Om prövning

Prövningar organiseras regelbundet under olika perioder på året. Olika kurser går att pröva under olika perioder. Du behöver anmäla dig i god tid innan perioden börjar.

Prövningen kan inte flyttas till en annan prövningsperiod efter anmälan. Vill du ändra period måste du göra en ny anmälan och betala eventuell avgift igen.

Läromedel

Du skaffar själv de läromedel som behövs om inget annat står i anvisningen. Du kan antingen köpa eller låna läromedel på bibliotek.

Särskilt stöd

Om du har behov av anpassad skrivning kontaktar du våra specialpedagoger när du gör din anmälan i vald period. Om du kontaktar dem senare så är det inte säkert att du kan få någon anpassning.

Kostnad för prövning

Det kostar 500 kronor per kurs att göra en prövning. Du betalar avgiften när du anmäler dig till kursen i e-tjänsten. Avgiften är inte återbetalningsbar.

Prövningen är avgiftsfri om du är inskriven på en annan kurs vid Komvux Malmö under tiden som anmälan är öppen samt att du har betyget F (ej IG eller -) i den kurs du vill göra prövning i.

Lägre prövningsavgift för dig som slutfört gymnasiet 2020 eller 2021

På grund av tidigare pandemi är prövningsavgiften lägre för dig som slutfört din gymnasieutbildning under 2020 eller 2021. Prövningen kostar istället 150 kronor.

Foto: Colourbox