$left
$middle

Slutbetyg och examen på gymnasienivå

Saknar du en gymnasieexamen eller slutbetyg från en treårig gymnasieutbildning har du möjlighet att få en gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning (komvux).

Du kan beställa betyg som utfärdats från Komvux Malmö under de senaste fem åren via vårt formulär. Det gäller betyg från enskilda kurser eller yrkespaket samt kopia på sammanställning av slutbetyg eller gymnasieexamen.

Hur du får ditt slutbetyg eller examen på gymnasienivå

För att få en gymnasieexamen eller slutbetyg från en kommunal vuxenutbildning i Malmö måste du ha läst eller gjort en prövning i minst en kurs inom Komvux Malmö.

Du kan använda dina poäng från fristående kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och validering/prövning i en gymnasieexamen eller ett slutbetyg. Observera att det endast går att ta med poäng på gymnasienivå.

Gymnasieexamen, 2400 poäng

En gymnasieexamen kan antingen vara en yrkesexamen eller en högskoleförberedande examen.

Slutbetyg, 2350 poäng och 2301 poäng

Slutbetyg är numera ersatt av gymnasieexamen inom komvux. Men om du har betyg som är satta före den 1 juli 2012 kan vi utfärda slutbetyg under vissa förutsättningar. Vi får utfärda slutbetyg till och med 1 juli 2025.

Om du inte studerar just nu

Om du studerar på Komvux Malmö

Studerar du på Komvux Malmö ska du kontakta studie- och yrkesvägledaren som har hand om din utbildning för att få ditt slutbetyg eller gymnasieexamen.

Kontakta oss

sv