$left
$middle

Hitta andra studie- och yrkesvägar

Funderar du på vidare studier på universitet, högskola eller folkhögskola med mera?

Här hittar du information om de vanligaste utbildningsformerna, antagning, intressetest, jobbsajter och studier utomlands.

Utbildningsformer för vuxna

På Skolverkets utbildningsguide kan du jämföra skolor och utbildningar samt hitta information om skolsystemet i Sverige.

Studera utomlands

Betyg, bedömning och validering

Räkna ut ditt snittbetyg

Går du eller har du gått på gymnasiet och vill räkna ut ditt snittbetyg inför ansökan till en utbildning?

Vill du få din utländska utbildning bedömd?

Universitets- och högskolerådet (UHR) har många olika funktioner. Bland annat bedömer de utländsk utbildning mot det svenska systemet, både universitetsstudier och gymnasiestudier.

Slutbetyg och examen på gymnasienivå

Saknar du en gymnasieexamen eller slutbetyg från en treårig gymnasieutbildning har du möjlighet att få en gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning (komvux).

Studiemedel från CSN

Samtliga utbildningar på universitet/högskola och yrkeshögskola berättigar till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Du kan även få studiemedel om du studerar på folkhögskola. Hur länge och hur mycket du kan ansöka om beror på olika anledningar.

Guider och framtidsutsikter

Studerar du på Komvux Malmö just nu?

Om du redan studerar på komvux och behöver studie- och yrkesvägledning, ska du kontakta studie- och yrkesvägledaren som har hand om din utbildning.

sv