$left
$middle

Klimatomställning Malmö

Nu ökar vi takten för att nå Malmös klimatmål. Klimatomställningen kräver att hela staden jobbar tillsammans på nya sätt för att hitta lösningar på våra gemensamma utmaningar. Det görs mycket redan, men vi behöver göra mer. Malmö stads klimatmål är ambitiösa och anger riktningen för arbetet.

Du kan göra skillnad

Vad vi äter, shoppar, hur vi bor, semestrar och förflyttar oss har en stor påverkan på hur utsläppen av växthusgaser ser ut. Det betyder att vi tillsammans kan göra stor skillnad för Malmö och planeten!

Samtal om resan mot ett klimatneutralt Malmö

Malmö ska bli klimatneutralt till 2030. Men hur går det egentligen för Malmö? Hur jobbar vi för att ställa om, visa vägen och hämta lärdom av andra? Här kan du ta del av inspelade föreläsningar, seminarier och poddar om Malmös klimatomställning.

Så arbetar vi för att ställa om Malmö

Klimatomställning Malmö är Malmö stads kraftsamling för att mobilisera offentliga verksamheter, näringsliv, akademi, föreningar och Malmöbor för att gemensamt lösa stadens klimatutmaningar. Fokus är att utveckla kunskap, arbetssätt och samarbetsformer som kan snabba på klimatomställningen.

Klimatkontrakt med Malmös företag

Det finns ett stort intresse och en vilja bland Malmös företag att vara en del av klimatomställningen. Nu kan fler av Malmös företag signera klimatkontrakt för att vi tillsammans ska kunna göra mer för Malmös klimat.

Så kan du spara energi

Att använda el och uppvärmning smart är något vi alla tjänar på. Därför erbjuder Energi-och klimatrådgivningen i Malmö kostnadsfri och oberoende rådgivning till företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. På Energikartan kan du se alla Malmös flerfamiljshus och vilken energibesparingspotential de har.

Följ oss!

Håll koll på våra sociala medier för att få uppdateringar varje vecka om vad som händer inom Malmös hållbarhetsarbete.

Kontaktinformation och länkar

sv