Vem vinner Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen 2019?

Hyllievångskolan vinnare av Stadsbyggnadspriset 2018. Foto: Bojana Lukac

Hyllievångskolan vinnare av Stadsbyggnadspriset 2018. Foto: Bojana Lukac

På Stadsbyggandets dag den 6 september på Slagthuset får du veta vilka projekt som belönas med Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen. Vi bjuder på en förmiddag med intressanta föredrag, presentationer av finalister och prisutdelning. Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och  uppmärk-sammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö.

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil.

Så här går det till

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan tilldelas nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, utemiljöer, områden eller detaljer som belönas.

Du kan lämna in förslag på just din favorit fram till den 31 mars.  För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

Under april till juni gör kommittén för Stadsbyggnadspriset ett urval av de inkomna förslagen och nominerar finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen. 

Prisutdelning på Stadsbyggandets dag

Under Stadsbyggandets dag, som i år äger rum den 6 september på Slagthuset, tillkännages vem som vinner respektive pris. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänhet och bransch.

Senast ändrad: 2019-06-19 18:10