Nu kan du lämna förslag till Stadsbyggnadspriset 2020

Dungen i Hyllie, vinnare av Stadsbyggnadspriset 2019, foto Bojana Lukac

Dungen i Hyllie, vinnare av Stadsbyggnadspriset 2019, foto Bojana Lukac

Vilka projekt tycker du ska belönas med Stadsbyggnadspriset och miljöbyggpriset Gröna Lansen 2020? Fram till den 31 mars kan du lämna förslag på dina favoriter.

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och  uppmärk-sammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö.

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil.

Skicka in ditt förslag senast den 31 mars

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan delas ut till nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, men även utemiljöer och områden som belönas.

Förslag på projekt ska skickas in senast den 31 mars. För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

Prisutdelning på Stadsbyggandets dag

En jury, Kommittén för Stadsbyggnadspriset, gör ett urval av de förslag som kommit in och nominerar finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen.

På Stadsbyggandets dag i september tillkännages vem som vinner respektive pris. Vi återkommer med datum och mer information om arrangemanget, som är kostnadsfritt och öppet för alla. 

Senast ändrad: 2020-02-03 14:13