Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen 2020

Dungen i Hyllie, vinnare av Stadsbyggnadspriset 2019, foto Bojana Lukac

Dungen i Hyllie, vinnare av Stadsbyggnadspriset 2019, foto Bojana Lukac

Den 2 september får du veta vilka projekt som belönas med årets Stadsbyggnadspris och Gröna Lansen. På grund av rådande pandemi kan vi inte genomföra Stadsbyggandets dag. Prisutdelningen kommer istället att äga rum under en sluten ceremoni i Rådhuset.

Stadsbyggnadspriset delades ut första gången 1982 och  uppmärk-sammar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö.

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil.

En jury utser finalister

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan delas ut till nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, men även utemiljöer och områden som belönas.

Fram till den 31 mars samma år kan allmänheten lämna in förslag på projekt som de vill nominera till priserna. För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

En jury, Kommittén för Stadsbyggnadspriset, gör sedan ett urval av de förslag som kommit in och utser finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen.

Prisutdelning den 2 september

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen delas ut på Stadsbyggandets dag i september. På grund av rådande pandemi, kan Malmö stad inte genomföra arrangemanget i år. Istället kommer prisutdelningen att ske under en sluten ceremoni i Rådhuset den 2 september. Då tillkännages vilket projekt av årets finalister som vinner respektive pris.

Senast ändrad: 2020-06-30 19:06