Beställ handlingar

Har du en fråga om våra arkiv eller vill få en kopia på en handling som Malmö Stadsarkiv förvarar så skickar du in en beställning till oss.

Vi läser beställningarna varje vardag men det kan dröja lite innan ni får svar beroende på hur många frågor vi får in och hur komplicerade de är.

Nästan alla har fått svar inom 10 arbetsdagar, undantaget ärenden som behöver sekretessgranskas men där brukar vi återkomma till er medan vi arbetar med er fråga.

Om det gäller känsliga uppgifter, exempelvis sekretessbelagda handlingar inom socialtjänst eller polis, rekommenderar vi att ni skriver ett vanligt brev. Glöm då inte att skriva er adress och telefonnummer där vi kan nå er för frågor.

För de statliga handlingarna som vi förvarar delar vi beställningsblanketter med Riksarkivet. Här finns länkar till olika beställningsblanketter.

  • OBS! Tänk på att kontrollera din mapp för skräppost om du saknar en beställning från oss. Vissa mailtjänster, som bland annat Hotmail, sorterar våra utskick direkt i skräpposten.
  • Android OS fungerar inte med vissa beställningstjänsten hälsovårdsjournal/vaccinationsintyg. Vi jobbar på en ny e-tjänst, men innan det är klart behöver du använda en enhet med annat operativsystem.

Malmö Stadsarkiv

Riksarkivet

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig vidare: stadsarkiv@malmo.se.