$left
$middle

Beställ handlingar

Har du en fråga om våra arkiv eller vill få en kopia på en handling som Malmö stadsarkiv förvarar så skickar du in en beställning till oss. Vill du beställa fram handlingar till våra läsesalar hittar du information om hur du gör här.

Beställning av betygskopior med mera

Vi läser beställningarna varje vardag men det kan dröja lite innan ni får svar beroende på hur många frågor vi får in och hur komplicerade de är.

Nästan alla har fått svar inom 10 arbetsdagar, undantaget ärenden som behöver sekretessgranskas men där brukar vi återkomma till er medan vi arbetar med er fråga.

Om det gäller känsliga uppgifter, exempelvis sekretessbelagda handlingar inom socialtjänst eller polis, rekommenderar vi att ni skriver ett vanligt brev. Glöm då inte att skriva er adress och telefonnummer där vi kan nå er för frågor.

För de statliga handlingarna som vi förvarar delar vi beställningsblanketter med Riksarkivet. Här finns länkar till olika beställningsblanketter.

  • OBS! Tänk på att kontrollera din mapp för skräppost om du saknar en beställning från oss. Vissa mailtjänster, som bland annat Hotmail, sorterar våra utskick direkt i skräpposten.
  • Android OS fungerar inte med vissa beställningstjänsten hälsovårdsjournal/vaccinationsintyg. Vi jobbar på en ny e-tjänst, men innan det är klart behöver du använda en enhet med annat operativsystem.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig vidare: stadsarkiv@malmo.se.

Beställa fram handlingar till läsesal

För att ta del av arkivhandlingar i vår läsesal behöver du göra en beställning via Riksarkivets databas Nationell Arkivdatabas (NAD). Du kan beställa önskat material antingen hemifrån eller på plats hos oss via våra datorer. Där kan vi också hjälpa dig. Tryck på länken för att komma till NAD: https://sok.riksarkivet.se/nad

OBS!

  • Du kan få fram ditt beställda arkivmaterial måndag-fredag 10–12 och 13–17.30 samt lördagar 10–12 och 13–14.30. Beställningar som görs till söndagar eller röda dagar kommer ändras till ett annat besöksdatum.
  • Önskar du få fram de beställda arkivhandlingarna till nästkommande dag måste beställningen göras senast kl. 14:00.
  • Vid distansbeställning, invänta alltid ett mejl som bekräftar ditt besök innan du kommer till oss för att ta del av materialet.
  • Du kan inte beställa arkivhandlingar som är digitaliserade.
  • Du kan inte beställa material från Riksarkivet till vår läsesal, d.v.s. det går inte att fjärrlåna arkivhandlingar.

Välkommen!

Hur gör man en beställning?

sv