Teknikens och Sjöfartens hus

Entren till Teknikens och Sjöfartens hus.

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus hittar du utställningar om bland annat teknik, sjöfart och motorer. Kryp in i den riktiga ubåten U3 och besök det populära Båtlekrummet! I huset finns också de utställningar som ingår i Science Center Malmö.

Basutställningar på Teknikens och Sjöfartens hus

Två flickor på en klättervägg.

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Idéplaneten

Välkommen till ett experimentarium fyllt av spännande aktiviteter på tema vår planet och vår framtid. Testa vätgasraketen, den interaktiva klätterväggen, den virtuella hårfrisören och en mängd andra aktiviteter som handlar om teknik, energi och fysiska utmaningar.

Gå på en tur genom tre huvudspår:

  • Klimatsmart energi
  • Människans sinnen
  • Rörelse ger hälsa
Utställningshall med gamla bilar och flygplan.

Foto:Marcus Markusson / Malmö Museer

Framtidens fordon

Följ med på en resa genom historien, från början av 1900-talet till nutidens framtid. Du får inblick i hur människor historiskt sett på framtidens fordon och farkoster, men också på dagens visioner om en hållbar miljö, teknik, design och ekonomi. Framtidens fordon passar alla, små som stora. Kom och bli underhållen och inspirerad!

Två barn inne i ubåten.

Foto: Merja Diaz / Malmö Museer

Ubåten U3

Stig ombord på den riktiga ubåten U3. Känn atmosfären av närhet. Fundera på hur det kunde vara att befinna sig svävande mellan vattenytan och havsbotten.

Kustland

Skånes kust är ca 450 km lång, med en stor variation i natur och växtliv. Här bor ungefär 1,2 miljoner människor. I Kustland möter du ett antal av dessa. De jobbar på varven, dyker i havet efter skatter, beger sig på långa resor över vattnet, skyddar våra gränser, serverar oss mat och dryck på färjorna och de tror på framtiden och människors förmåga att gå vidare.

Smart!

Tandpetare och spettkaksjärn, pacemaker och nanoteknik. Det är några av de 32 skånska uppfinningar som visas i utställningen.

Himmel och jord

Möt renässansmannen Tycho Brahe, världens mest berömda skåning, och Mårten Triewald som introducerade ångmaskinen i svenska gruvor.

Hylla med saker.

Foto: Marcus Markusson / Malmö Museer

Intryck - Linné, vetenskapen och det tryckta ordet

Intryck är en mindre basutställning om Linné och hans roll i den europeiska vetenskapen.

Utan land i sikte - jakten på longituden

En mindre utställning om hur människor och djur hittar rätt ute till havs och om vilka medel vi använder oss av för att göra det.

Litet barn sitter på leksakskrokodil.

Foto: Johanna Rylander / Malmö Museer

Båtlekrummet

Båtlekrummet på Teknikens och Sjöfartens hus är ett äventyrshav för alla upp till 10 år!

Idéplaneten, Himmel och jord, Muskler och motorer, Smart! och Framtidens fordon ingår i Science Center Malmö Museer, med stöd från:

Senast ändrad: 2019-11-11 14:53