$left
$middle

Om Förbjuden kulturvecka

Förbjuden kulturvecka belyser konstnärlig frihet och censur genom kultur som någon gång, någonstans och av någon anledning censurerats, förbjudits eller bannlysts.

Vi ökar medvetenheten om den konstnärliga frihetens begränsningar i världen, i Sverige men också i vår egen vardag. Välkommen till en vecka med förbjuden kultur och konstnärlig frihet!

Förbjuden kulturvecka i Malmö

Runt om i Malmö erbjuds förbjudna sagostunder, visningar av censurerad konst och utställningar om förbjuden kultur. Unga kan ta del av workshops om förbjuden text, det blir samtal om kulturkrig men även mer lättsamma arrangemang som quiz om förbjuden film. Skolor erbjuds ett brett program genom den kulturella allemansrätten.

Publik invigning och programutbud för alla

Förbjuden kulturvecka startar med en publik invigning på Malmö Live och under hela veckan välkomnas Malmöbor att ta del av och engagera sig i programutbudet. Alla programpunkter som Malmö stads verksamheter arrangerar är kostnadsfria och publika.

Initiativtagare och samarbetspartners

Initiativtagare till Förbjuden kulturvecka är kulturförvaltningen i Malmö stad och genomförs tillsammans med Skånes Dansteater, Moderna Museet, Biograf Panora, Biograf Spegeln, Inkonst, Reportrar utan gränser och Malmö universitet.

sv