$left
$middle

Kulturskolans förskolekör

När Malmös barn går sitt sista år på förskolan har de möjlighet att vara med i Kulturskolans Förskolekör. Under våren får de sedan en fantastisk upplevelse genom att uppträda på Malmö Live för sina anhöriga.

Massor med barn i orangea tröjor som sjunger för full hals. De står på en stor scen.

Detta är Kulturskolans förskolekör

I Kulturskolans förskolekör deltar barn från hela Malmö. Idéerna till sångerna kommer från barn ute på olika förskolor. Barnen skickar in berättelser och tips på vad de vill att de nya sångerna ska handla om.

Våra pedagoger träffar vid ett tillfälle barnen för att repetera. Sedan är det förskolorna själva som håller i sina repetitioner tillsammans med barnen. Till sin hjälp har de inspelad musik och film, där sånger och rörelser presenteras.

Når 2000 barn varje år

Sammanlagt når kulturskolans förskolekör runt 2000 barn i Malmö, varje år. Vid varje konsert på Malmö Live uppträder cirka 300 barn på scen vilket skapar en fantastisk upplevelse för både barn och publik.

Vid konserterna deltar även ett kompband. Konserterna brukar vara välbesökta och publiken oerhört entusiastisk.

Förskolekören är en del av Kulturkopplingen som arbetar med pedagogisk kulturverksamhet riktat mot skola, särskola och förskola i Malmö stad.

Vi leder kören

Kulturskolas pedagog Annika Josefsson är körens dirigent och organisatör. Deltar gör också gitarristen August Wegestål. Tillsammans skriver de varje år nya sånger till kören.

Låtarna

Filmer med låtarna för årets säsong hittar du på länken nedan.

För äldre låtar kan du spana in kulturskolans Youtubekanal. Där har vi samlat alla låtarna som sjungits genom åren.

Så här anmäler man sig till Kulturskolans förskolekör

Förskolorna själva anmäler sina barn till Kulturskolans förskolekör genom bokningssystemet för kulturell allemansrätt för barn och unga i Malmö.
Är du pedagog eller chef på en förskola i Malmö kan du klicka på länken nedan för att komma till bokningssystemet.

Kontakta oss

Malmö kulturskola

Telefon:
040-34 48 00
Telefontider:
Måndag–torsdag klockan 09.00–11.00 och 18.00–20.00. Fredag klockan 10.00–12.00.
sv