$left
$middle

Ta Torups slott med dig hem!

Drömmer du också om en egen renässansborg? Nu kan din dröm besannas! Besök utställningen i Expo Torup, i Stallarna invid slottet och dess park, så kan du ta med en egen variant av slottet hem - för ihopklistring och färgläggning enligt dina egna ideal!

– Vi vill väcka nyfikenhet och kreativitet hos besökare som kommer hit för att upptäcka områdets natur, kultur och historia, berättar Suzanne Simonsson, fastighets- och gatukontorets koordinator i Bokskogen. Sedan tidigare har vi en interaktiv utställning i Expo Torup. Denna har nu kompletterats med en ny utställning på temat modeller i rummet intill.

Modellrummet, som det kallas, ligger i Expo Torup i Stallarna invid Torups slott. Här finns sedan tidigare finns en stor landskapsmodell, som nu berikats med ytterligare information och nya aktiviteter. En enklare slottsmodell i trä, har också tagit fram. Vidare ställs äldre kartor ut och lekfulla vuxna och barn kan bygga ett slott av klossar samt ta med sig en pappersmodell av slottet hem.

– Vi hoppas att den nya delen av utställningen ska väcka ännu mer upptäckarlust och inspirera till fler besök, varför inte i helt nya delar av området, avslutar Suzanne.